Idees per inspirar els vostres vídeos per Llavors

Aquest any volem inspirar-nos en algunes de les tècniques utilitzades al programa “Una mà de contes” del ClubSúper3. Amb recursos i manualitats senzilles que podem fer a casa,  podem il·lustrar i explicar la nostra història.

Us portem un munt d’idees per triar i remenar!

Podem dibuixar o pintar a mesura que expliquem el nostre conte, com en aquesta història del Peix peixet:

Mireu com ho fan en aquestes altres històries: La nena i la lluna, El ruc i la somera i En Salvador i l’oca de Nadal.

Podem fer titelles de paper o de roba o fins i tot de plastilina per crear els nostres personatges, com al conte La girafa Fari perd les taques:

No us perdeu altres contes amb titelles com La sirena i les pomes, La vaca Bruna, La llebre i l’eriçó i Mares a dojo.

També podem utilitzar joguines i altres objectes per representar la nostra obra, com fan a la història La llei de Moctezuma:

Doneu una ullada també al conte Si és bon canvi per tu, és bon canvi per mi, us donarà un munt d’idees que podeu provar a casa.

Fins i tot us podeu atrevir-nos amb un disseny senzill d’ombres xineses. Deixeu-vos atrapar per la màgia del conte El petit inuit:

Podeu gravar un vídeo de les vostres mans i els materials tot explicant la història, o bé afegir la vostra veu després sobre les imatges gravades. O podeu fer fotografies de cada escena, muntar-les seguides i afegir-hi també les veus després.

Animeu-vos a provar la tècnica del stop motion i crear la vostra petita pel·lícula! Mireu quin tutorial ens han preparat la Maria i en Xavi:

I si encara voleu més idees i recursos, en aquest enllaç trobareu els tutorials del curs passat sobre aquestes i altres tècniques, perquè us animeu a explorar i a provar a casa les que més us agradin per explicar el vostre relat digital i presentar-lo a Llavors.