Inclusió

La Comissió d’Inclusió neix d’un grup de mares i pares de l’escola amb el propòsit de ser un punt de referència i d’informació per a totes les famílies que estiguin interessades en temes d’inclusió, tant les que tenen infants amb NEE (necessitats educatives específiques), com les que no. Volem vetllar per la inclusió real a l’escola, perquè tots som diferents però no hem de ser indiferents davant la realitat i la manca de recursos. Per una educació de qualitat per a tothom i per una societat inclusiva, aquesta és una comissió oberta a totes les famílies tant a aquelles amb les quals podem compartir les mateixes necessitats, com a aquelles que estiguin sensibilitzades i també a tots els membres de la comunitat educativa que hi vulguin participar. El respecte de les diferències individuals i l’acceptació de la diversitat com un fet que enriqueix les persones és l’ideari d’una societat avançada i el principi de l’educació inclusiva.

Volem fer xarxa i visibilitzar la diversitat!

La intenció d’aquesta comissió és treballar i col·laborar amb l’escola per aconseguir una educació inclusiva de qualitat, entenent aquesta com la capacitat de potenciar i valorar la diversitat, comprendre i protegir les particularitats i promoure el respecte i el dret a ser diferent. Això implica  garantir la participació de tots i totes en tots els processos educatius, fent explícits així els drets de tots els infants i les seves famílies

Els objectius de la comissió són:

  • Realitzar tràmits per reclamar a les administracions corresponents que es doti l’escola dels recursos humans i materials necessaris per a la formació dels alumnes NEE i garantir la seva participació en totes les activitats escolars i extraescolars (sortides a excursions, colònies, festes, etc) en condicions d’igualtat, instant a què es compleixi el Decret 150/2017, de 17 d’octubre.
  • Treballar i col·laborar amb l’escola per aconseguir una educació inclusiva de qualitat i avaluar les mancances.
  • Fer reunions per donar suport a les famílies que ho sol·licitin, oferir un espai on es pugui parlar de tot allò que ens preocupa i recollir demandes i expectatives.
  • Informar i assessorar sobre temes d’interès social, educatiu i sanitari: beques, certificat de discapacitat (CAD), dictamen d’escolarització, plans d’adaptació individualitzats, centres de teràpies, etc, ja sigui a través de l’experiència pròpia o de les informacions públiques per tal de facilitar la dinàmica de tràmits.
  • Enfortir el clima inclusiu davant les famílies amb xerrades i altres activitats.
  • Detectar problemàtiques en l’entorn escolar i extraescolar i treballar en equip per intentar resoldre-les. Generar idees i suggeriments per a la millora contínua.
  • Recolzar l’escola en l’adaptació o creació de materials i espais físics al centre que responguin a les diverses necessitats d’estimulació, relaxació, motivació, etc.
  • Generar i donar suport a processos de formació especialitzada de l’equip docent en les estratègies educatives amb els alumnes de necessitats educatives especials.
  • Pensar alternatives inclusives per a les activitats més representatives de l’escola, esdeveniments com la festa de Carnestoltes, la festa de final de curs o les extraescolars.ç
  • Potenciar el canvi de mirada.

NOTÍCIES

 

ACTUALITZACIÓ: PLACES EXHAURIDES

 

Benvolgudes famílies,

Benvinguts a “La nit de les sabates màgiques”. Hem preparat una activitat per donar visibilitat i posar en valor la diversitat funcional.
Explicarem un conte i farem un taller on crearem els nostres pots màgics.

Quan: Dijous 21 de març a les 18h. Durarà aproximadament una hora.
A qui va dirigit: Infants de 5 a 10 anys, acompanyats de familiars
On: A l’escola

Com em puc apuntar? Cal inscripció prèvia. Hi ha places disponibles per a 30 nens i nenes. Teniu fins el 15 de març per apuntar-vos en aquest formulari.

Hola!

Sóm la Comissió d’Inclusió de l’AFA de l’escola Jungfrau i tenim la voluntat de ser un punt de referència i d’informació per a totes les famílies que estiguin interessades en temes d’inclusió, tant les que tenen infants amb NEE (necessitats educatives específiques), com les que no. La intenció d’aquesta comissió és treballar i col·laborar amb l’escola per aconseguir una educació inclusiva de qualitat, entenent aquesta com la capacitat de potenciar i valorar la diversitat, comprendre i protegir les particularitats i promoure el respecte i el dret a ser diferent. Si vols pots conèixer els nostres objectius.

Aquesta és una comissió oberta a totes les famílies tant a aquelles amb les quals podem compartir les mateixes necessitats, com a aquelles que estiguin sensibilitzades i també a tots els membres de la comunitat educativa que hi vulguin participar.

Per començar, necessitem contactar amb les famílies amb fills/filles amb necessitats específiques ja que estem confeccionant un escrit dirigit a educació i per això seria interessant aconseguir el major número de famílies de NEE de l’escola. Us podeu posar en contacte amb nosaltres a traves de la bústia web.