Resum de la reunió de l’AFA de Novembre de 2023

El dia 15 de Novembre de 2023, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

COMISSIÓ MÓN EDUCATIU

S’incorpora a col·laborar a la Comissió de Món Educatiu la Núria Cegarra, que actualment col·labora a la comissió de Patis, i la Maite Sánchez.

Dilluns 13/11 la comissió va assistir a la reunió de l’Ajuntament en relació al programa de Formació de Famílies. Ja hi ha el catàleg d’activitats 2023-24 preparat, però actualment està bloquejat fins que els aprovin el pressupost. Restem a l’espera de rebre el catàleg.

 

COMISSIÓ DE COMUNICACIÓ

S’ha incorporat a col·laborar a la Comissió de Comunicació un pare que donarà un cop de mà amb el disseny de cartells i publicacions. 

A banda, ara s’està fent difusió del mercat de roba i aniran fent recordatoris dels berenars de sisè. Qualsevol altre tema que es necessiti que es faci difusió, només cal adreçar-se a comunicació. 

 

COMISSIÓ DE CASALS

La Comissió de Casals presenta les memòries dels casals d’estiu 2023:

  1. Certificat Consell Escolar:

Aquest curs, tant Micaquer com Àmbit Escola han hagut de pagar la taxa per fer el casal al nostre centre. 

Malgrat tenir una carta de la direcció del centre, informant que donaven el seu vist-i-plau, l’Ajuntament demana una acta del Consell Escolar, indicant que el casal forma part de les activitats de centre. 

Aquest curs, pensant en els casals de curta durada (Nadal i Primavera), seria bo que es pogués fer el certificat durant el mes d’octubre o novembre. 

La comissió està a l’espera que informin com fer el document per eximir a les dues empreses de fer el pagament de la taxa a l’Ajuntament.

2. Memòria Casal Micaquer 

El casal Micaquer ens ha fet arribar la memòria del casal d’estiu 2023. En l’informe destaquen l’augment d’assistents de 71 a 121 alumnes. 

El nombre d’assistents són majoritàriament d’infantil. Aquest any, però, l’alumnat de primària ha augmentat. 

A l’informe comenten que comencen a veure una certa continuïtat en els assistents. Així nens que havien participat en el casal d’infantil continuen escollint el Casal de Micaquer quan fan primària. 

Pel que fa a la procedència de l’alumnat, prop d’un 80% són alumnes de l’escola Jungfrau i la resta són en la major part de l’escola Gitanjali. 

3. Memòria Casal Àmbit 

El nombre d’alumnes oscil·la, en funció de la setmana, entre 70-120 alumnes. Aquests valors són similars al del casal d’estiu del 2022. 

Pel que fa a la procedència de l’alumnat, la majoria són de l’Escola Jungfrau i la resta es reparteixen entre l’Escola Gitanjali, Progrés i altres centres. 

Pel que fa a l’alumnat de l’Escola Jungfrau s’observa una reducció d’alumnes entre el curs 2022 i 2023. Així mentre que al curs 2022 el nombre màxim d’alumnes de l’escola Jungfrau és de 96, al curs 2023 decreix fins a 68 alumnes. 

Tant aquest curs com l’anterior, la darrera setmana s’ha fet a l’Escola Artur Martorell per ajuntar a tots dos grups i mantenir el servei.

COMISSIÓ DE MENJADOR

La comissió confirma que ja es disposa de les 2 persones vetlladores assignades al menjador.

Pel que fa a les finestres del menjador que no es poden obrir, ha vingut personal de manteniment enviat per l’Ajuntament a revisar-les, però de moment no ha pogut realitzar la reparació. 

 

COMISSIÓ DE FESTES

La comissió està organitzant el Mercat de Roba pel 24 de novembre a la pista de bàsquet de l’escola. La proposta inicial és invertir els diners recaptats en l’adquisició de ventiladors pel menjador. 

D’altre banda, s’han incorporat dues mares més a la Comissió de Festes, l’Alba i l’Anna.

 

COMISSIÓ DE GÈNERE I INTERSECCIONALITAT

El 24 de novembre, coincidint amb el Mercat de Roba, es farà el taller de pancartes per anar juntes a la manifestació del 25N Dia contra la violència envers les dones. 

El 25 de novembre es convocarà a l’àgora de Pompeu Fabra a les 17:30h per anar juntes cap a Barcelona a la manifestació.

 

COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS

Un pare de l’escola s’ha ofert per gestionar  l’extraescolar de la piscina amb l’Ajuntament de cara al curs vinent.

 

ALTRES – MOVIMENT ADOLESCÈNCIA LLIURE DE MÒBIL

Donat el moviment que s’està creant a nivell de Catalunya referent a l’adolescència lliure de mòbil, l’AFA consultarà a l’escola quina és la política existent actualment respecte a l’ús dels dispositius.