Resum de la reunió de l’AFA de Setembre de 2023

El dia 13 de setembre de 2023, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

 

COMISSIÓ DE PATIS

Actualment la Comissió de Patis està formada per 5 persones.

La comissió continua treballant en 4 grans blocs: pati de primària, pati d’infantil, manteniment dels patis i la festa de la primavera.

Pel que fa al pati de primària els objectius per aquest curs són:

 • Sol·licitar pressupost per retirar el rocòdrom per un tema de seguretat.
 • Instal·lar la caixa de lectura que l’Ajuntament ha de facilitar.
 • Estudiar les necessitats del pati de primària, per fer-ho, es reuniran amb la direcció de l’escola i els mestres de primària.

Respecte al pati d’infantil se segueix amb el projecte de transformació i naturalització. L’any passat es va instal·lar un nou tobogan, una nova cuineta i els troncs d’equilibri. Aquest curs es vol:

 • Aconseguir materials de cuina que potser poden aportar les famílies.
 • Adequar les calaixeres existents que són velles.
 • Construir una paret musical. El divendres 15 de setembre la comissió es reunirà amb el músic de Dalt de la Vila Xavi Lozano per veure quines possibilitats hi ha al pati.
 • Delimitar un espai específic de sorral i així aconseguir una part del pati amb la sorra en bon estat.

Es continua treballant en aconseguir un manteniment adequat dels patis:

 • S’ha rebut un correu d’una família de l’escola amb imatges del pati de primària que mostren el mal estat d’una part del terra del pati. Es redirigirà a l’escola perquè ho gestioni amb l’Ajuntament.
 • Es continua treballant per reclamar a l’Ajuntament que faci la higiene diària necessària del pati d’infantil.
 • Reposició de sorra: l’any passat es va fer una petita reposició però continua existint la necessitat i es reclamarà a l’Ajuntament que és qui ho ha de subministrar.

 

Donat que la festa de la primavera ser un èxit, la comissió vol repetir-la aquest curs i així poder continuar fent coses a l’escola.

 

COMISSIÓ DE MENJADOR

Pel que fa al menjador l’inici de curs ha estat tranquil. La setmana del 12 de setembre, I3 ha començat també el menjador amb una bona adaptació.

Donat que al menjador fa molta calor, la comissió continua treballant en disposar de pressupostos per instal·lar ventiladors al menjador de l’escola.

 

BATUMFRAU

L’escola ha autoritzat fer batucada familiar i la proposta és fer-la els divendres de 17h a 18h al pati d’infantil. La Batumfrau s’associarà amb la Colla de Geganters de la Jungfrau per així disposar d’assegurança quan es realitzin les sortides.

El divendres 15 de setembre es fa reunió informativa a les famílies interessades a participar a la Batumfrau.  És una activitat familiar on ha de participar un pare/mare/tutor i l’alumne. Es demanarà una aportació de les famílies de 50 euros anuals que inicialment són per l’adquisició d’instruments i posteriorment per manteniment dels instruments.

La Batumfrau demanarà informació a la  colla de batucada de l’Artur Martorell per conèixer com treballen a nivell d’associacions, quotes, comptes bancaris, etc.  

Depenent de les famílies interessades i l’import inicial necessari per l’adquisició d’instruments, la Batumfrau sol·licitarà a l’AFA una aportació inicial que pot arribar a ser de 500 euros (mateix import que la Colla Gegantera).

 

COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS

Coincidint amb l’inici de curs, s’han iniciat les extraescolars que realitza Àmbit Escola.

L’extraescolar del Palau de la Música aquest curs s’inicia la setmana del 23 de setembre.

L’extraescolar d’anglès BeKith aquest curs, i de forma excepcional, comença a l’octubre però a partir del curs que ve començaran amb l’inici de curs.

Aquest curs s’inicia una nova extraescola de cuina.

De les extraescolars que s’han ofert no s’ha pogut obrir grup ni a periodisme digital ni a tennis taula. L’extraescolar de bàsquet ha resorgit a l’escola sense competició.

El passat 4 de setembre es va fer una reunió conjunta de l’escola, menjador i extraescolars de migdia (música i anglès) per tal de coordinar-ne tots els horaris, i entrades i sortides.

 

COMISSIÓ DE COMUNICACIÓ

Des de la comissió, se seguirà donant sortida a les necessitats de comunicació de les comissions i de la presidència.

Es realitzarà una crida inicial a les famílies per tal que s’uneixin a les comissions més deficitàries.

 

COMISSIÓ DE FESTES

S’han incorporat 2 nous integrants a la Comissió de Festes.

Aquest curs es vol tornar a fer la festa de BENVINGUDA PICAROLS al pati d’infantil el proper 29 de setembre, però donat que se celebrarà el 60è aniversari de l’escola, la comissió intentarà que es realitzi conjuntament. 

Calendari de festes previstes:

 • Festa de la castanyada
 • Possible Festa del “rastro”
 • Festa de carnestoltes
 • Festa de la primavera
 • Festa de final de curs

 

COMISSIÓ DE GÈNERE I INTERSECCIONALITAT 

La comissió aporta una nova proposta de taller d’orientació sexoafectiva basat en llibres per donar recursos a les famílies. Aquest taller serà realitzat per 2 mares de l’escola, Laura Garcia i Anna Sòria.

El calendari d’aquest curs no està tancat, però sí que hi ha 2 dates assenyalades:

 • 25 de novembre: es facilitarà a les famílies un vídeo contra la violència masclista per a les criatures.
 • 8 de març: es realitzarà un taller de samarretes.

La comissió també s’ofereix a col·laborar  amb la Comissió de Festes.

 

ALTRES

FAMPAS ha enviat el catàleg de com fer subvencions.

Vela del pati de primària: donada la calor que fa és necessari tornar a posar la vela al pati de l’escola. L’AFA recordarà a l’escola aquesta necessitat per tal que la instal·lin tal i com es va acordar al Consell Escolar i així que els nens i nenes puguin estar més confortables al pati.

Es recorda que totes les famílies que vulguin participar en alguna comissió de l’AFA poden fer-ho a través de la web de l’AFA  Com participar a l’AFA.