Llavors – Tutorials per inspirar-vos

A continuació us proposem diferents tècniques audiovisuals per inspirar-vos a crear els vostres propis vídeos i presentar-los a Llavors, el certamen de relats digitals per la igualtat que hem posat en marxa des de l’AFA de l’escola. Us animem a explorar els tutorials i les històries que us presentem a continuació i a escollir la tècnica que més us agradi per fer el vostre relat digital per al certamen.

Ombres xineses

Les ombres xineses provenen del popular teatre d’ombres de l’antic Orient i neixen de l’efecte de la llum sobre els objectes contra un llençol o una paret. Antigament, amb les ombres de les mans i les titelles, es feien jocs i espectacles de màgia que contaven llegendes fabuloses.

 

Us animeu a fer el vostre propi teatre d’ombres? Només heu de seguir aquest tutorial. I no us perdeu aquest petit taller per fer titelles d’ombres xineses.

Si us agraden les històries i les ombres, us convidem a veure el conte “El llop que volia canviar de color” representat amb ombres xineses.

Stop Motion

Capturant fotografies consecutives d’un objecte que movem lleugerament entre fotografia i fotografia, podem crear moviments animats i donar vida a personatges de qualsevol material; plastilina, roba, paper, etc. Preparem escenari, protagonistes i un bon guió i ja podem començar!

 

Amb aquests tutorials fareu pel·lícules en stop motion sense sortir de casa: tutorial 1 / tutorial 2

Fotograma a fotograma, no us podeu perdre aquests vídeos en stop motion: “La història de la Maria i el drac” i “La pell del ruc“.

Foto-pel·lícula o fotonovel·la

Es tracta d’una narració en imatges o fotografies similar a un còmic amb vinyetes i globus de diàlegs. Igual que el cinema, parteix d’un guió, i utilitza imatges, diàlegs i comentaris d’una veu en off.

Seguiu aquest tutorial i feu les vostres foto-pel·lícules!

Feu-vos unes crispetes i deixeu-vos emocionar per aquestes fotonovel·les: “La història del sabater” i “Dónde viven los monstruos“.

Conte teatral amb actors i actrius

Si ja teniu la història i heu definit els personatges, només us cal escriure un bon guió amb diàlegs i triar els millors actors i les millors actrius per representar cada escena, com al teatre i al cinema!

Us deixem tres exemples de relats audiovisuals interpretats per actors i actrius molt professionals: “Jasmine“, “La porta dels contes” i “La pel·lícula de Sant Jordi i el Drac“.

Deixeu que us inspirin i llums, càmeres i acció!

Conte amb titelles

L’art d’explicar històries amb titelles ens va arribar de l’Índia, el Japó i Itàlia fa molts segles. Hi ha, però, molts tipus de titelles diferents: els putxinel·lis són de guant, les marionetes són mogudes per fils, i també hi ha titelles de dit, i titelles que es porten al damunt i es mouen amb fils o tiges.

Amb aquests tutorials aprendreu a fer titelles amb materials que tenim a casa: Com fer titelles de palCom fer titelles amb mitjons.

No us perdeu aquestes històries explicades per titelles que, de ben segur, us inspiraran: “El monstre de colors” i “La caputxeta vermella“.

Conte animat amb diapositives

A partir de diapositives amb imatges, text i colors, també podem explicar una història i dotar-la de veus i diàlegs, de música i d’una veu narradora.

Proveu els següents tutorials i veureu com n’és de fàcil fer contes amb un senzill programa de diapositives: Crear cuentos animados con PowerpointCuento multimèdia con Powerpoint.

Gaudiu del conte de “La caputxeta vermella i el llop” explicat amb diapositives i amb un final inesperat!

Inventeu noves històries, feu un vídeo i apunteu-vos a Llavors,
el certamen de relats digitals per la igualtat de l’Escola Jungfrau!

Consulteu aquí les bases del certamen: 2102 Llavors – Bases de la convocatòria.