8 de març, Dia Internacional de les Dones

Aquesta setmana, prèvia del diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones, des de la Comissió de Gènere i Interseccionalitat hem preparat diverses activitats per visibilitzar la trajectòria de les dones pioneres que tenim més a prop i unir-nos a la manifestació de diumenge 8 de març a Badalona.

Pioneres, dones catalanes que han obert camí

En primer lloc, volem apropar-vos les vides d’algunes de les dones més pioneres del nostre país, i per fer-ho, hem escollit el llibre “Pioneres”, escrit per Maria Mercè Roca i il·lustrat per Anna Grimal, en el que ens presenten 15 dones que van fer, per primera vegada, alguna cosa que fins aleshores no s’havia fet mai o que només havien fet els homes.

Dones que en diferents àmbits han fet avançar la societat i ens han aportat noves formes de veure el món. Han estat valentes, brillants i obstinades, i han obert nous camins per a tots i totes.

Pioneres que han deixat empremta i mereixen ser recordades, admirades i imitades.

Cada dia d’aquesta setmana coneixerem una d’aquestes dones pioneres, i al llibre “Pioneres. Dones que han obert camí” en trobareu moltes més.

Margarita Brender, la primera arquitecta de Catalunya

També volem conèixer millor la trajectòria de Margarita Brender, la primera arquitecta de Catalunya, que va dissenyar els edificis de Can Mercader a Badalona. Per aquest motiu us hem preparat una petita exposició a l’entrada de les aules d’Educació Infantil que podreu llegir durant tots aquests dies.

Taller de pancartes i samarretes pel 8 de març

Finalment, hem preparat un taller per pintar samarretes i pancartes per unir-nos a la manifestació de diumenge 8 de març a Badalona. El divendres 6 a les 16:30 al vestíbul de l’escola, pintarem samarretes, pancartes i cartells per celebrar el 8 de març.