Una xerrada amb la Montse Fradrera (menjador)

Teniu curiositat per saber com s’organitzen els vostres petits a menjador? Què en pensen dels cigrons ecològics? O com s’ho fan les professionals del menjador per mantenir un to de veu adient?

Fa uns dies, l’equip de treball de la Comissió Verda de l’AMPA que s’ocupa de menjador es va reunir amb la Montse Fradera, de l’empresa Àpat 1998, per indagar sobre alguns aspectes com ara la introducció de productes ecològics, el soroll de la sala, etc.

Aquí hi teniu un fragment de la conversa:

Montse, hem observat que cada vegada heu anat introduint més productes ecològics als menús. Com a Comissió Verda ho vivim molt positivament. La intenció és seguir incrementant els productes ecològics?

L’empresa amb la que treballem, CatSchool Service S.L, treballa en aquesta línia i segur que heu vist que, a poc a poc, hem anat ampliant el ventall de productes ecològics. A banda del gra, també consumim fruites i verdures, arròs, pastes, i altres productes.

Són tot flors i violes?

No! Hauríem de treballar aquest tema, braç a braç, amb les famílies. Per exemple, si substituïm les proteïnes de la carn i el peix per alternatives vegetals, la canalla se sorprèn amb dos “primers plats” perquè ells esperen la carn o el peix, és a dir, el segon plat, ja que no hi estan acostumats. Caldria treballar a casa, també, aquestes alternatives…. Per cert, la canalla és capaç de detectar si el cereal és integral, la poma ecològica, etc. i em pregunten si ho hem cuinat diferent!

Ens ha arribat que hi ha molt soroll aquí…

Sí, imagineu-vos tants nens i nenes junts! Per molt baixet que xerrin i, tot i organitzar dos torns, és inevitable… Nosaltres propiciem dinàmiques per controlar el to de veu, però tal vegada caldria prendre mesures més contundents, com ara pensar en una insonorització.

Des de l’AMPA, s’ha parlat de diverses opcions… Anirem parlant d’aquest tema, si et sembla bé…

Fantàstic!

Gràcies, Montse!

A vosaltres!