Resum de la reunió de l’AFA de Març de 2024

El dia 20 de Març de 2024, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

COMISSIÓ MÓN EDUCATIU

  • Taller “La nit de les sabates màgiques”, dijous 21 de març a les 18h. Es va fer la difusió i en poques hores es van omplir les places. Es parla que per propers tallers es podria fer sorteig si hi ha molta demanda per donar oportunitat a tothom. 

           Espai pel taller: Aula de música. 

 

  • Taller Observatori de Tiana, divendres 19 d’abril de 20h a 22h. 

Xerrada de 45 minuts sobre la lluna, si el temps ho permet se’n farà una observació. En cas de mal temps en lloc de l’observació es farà una visita guiada a les instal·lacions. Aforament de 30/35 persones en total (incloent adults i infants). 

Es farà difusió el dia 02/04. 

Activitat orientada de 6 a 12 anys. 

  • Taller Alimentació saludable, dimecres 15 de maig a les 17h. 

Xerrada sobre hàbits alimentaris dirigit a les famílies, hem demanat que ens concretin la durada del taller i el contingut específic del taller. 

Resta pendent confirmar la durada del taller i l’aforament màxim per analitzar la possibilitat de disposar de canguratge per a les famílies.

  • Pel que fa a les 2 xerrades que ens ofereix l’Ajuntament, encara no tenim confirmació de quines es faran. Es preveu una al final del darrer trimestre i l’altre el primer trimestre del curs vinent.

 

DIADA DE L’EDUCACIÓ 

El 20 d’abril es celebra la Diada de l’Educació al matí de 10h a 14h al passeig Marítim davant del Mercadona.

Roser Roca proposa participar i donar visibilitat el conte i projecte “Que seré quan sigui gran”. La idea és organitzar 2 o 3 minicircuits: circuit de dèficit visual, circuit amb cadira de rodes que permet entendre les barreres arquitectòniques.

Es vol contactar amb l’escola Llevant, d’educació especial, per veure si volen col·laborar amb l’AFA Jungfrau per organitzar l’activitat.

La Roser està treballant en aconseguir el material necessari. Ja disposa de material cedit per l’ONCE (textos en Braille, pal d’invident).

Es necessiten voluntaris que l’ajudin el 20 d’abril per la coordinació de l’activitat.

L’AFA intentarà aconseguir els cons necessaris per muntar el circuit.

 

FESTA DEL BADIU 

Des de l’associació de veïns del centre ens han informat que aquest any la Festa del Badiu es celebrarà el diumenge 5 de maig. 

L’AFA farà una crida per si alguna comissió o família vol organitzar alguna activitat. La data límit d’inscripció és el 8 d’abril.

 

COMISSIÓ DE PATIS

La comissió continua treballant en organitzar la Festa de la Primavera que es celebrarà el proper 19 d’abril. L’objectiu de la recaptació d’aquest any és finançar una nova estructura de reunió del pati de primària. Ja es va fer una visita tècnica amb l’empresa Albera per determinar el lloc d’instal·lació de la nova estructura.

D’altra banda, la comissió ha arribat a un acord amb Albera per tal que, de forma gratuïta, facin la reparació i manutenció del Tipí existent.

La comissió manifesta que, per la Festa de la Primavera, seria convenient disposar d’una petita tarima o escenari. Han proposat l’adquisició d’uns palés reciclats que disposen de cobertura de fusta amb moqueta a sobre. Traslladaran la proposta a l’escola per veure si és una solució viable.

 

COMISSIÓ DE CAMINS i ENTORNS ESCOLARS

El dia 7 d’abril és el dia mundial de la Salut i s’estan organitzant diferents activitats.  A l’escola Jungfrau, el proper 2 d’abril a les 18:30h, una pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu vindrà a l’escola per explicar com afecta la contaminació als nens. Aquesta xerrada es realitzarà a l’aula de música i serà oberta a totes les escoles.