Resum de la reunió de l’AFA de 31 de Maig de 2023

 El dia 31 de maig de 2023, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

 

COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS 

El passat dimecres 24 de maig es va fer la reunió d’extraescolar d’anglès de l’empresa BeKith amb les famílies amb molt bona assistència (55 persones). L’empresa ha donat de marge fins l’1 de juny per tal que les famílies s’apuntin. A data 31 de maig hi ha 73 nens i nenes apuntats.

Actualment l’empresa està començant a treballar en la creació de l’oferta de grups i horaris.

Quedarà pendent parlar amb l’escola per tal de gestionar l’ús de les aules tant al migdia com a la tarda i la possibilitat d’ús de la pissarra electrònica.

 

COMISSIÓ D’INCLUSIÓ

El pròxim 14 de juny la Comissió d’Inclusió presenta a Serveis Territorials de Barcelona l’escrit que s’ha estat treballant on s’explicita:

  • Els recursos actuals de l’escola i els nens i nenes que tenen necessitats.
  • La necessitat de més recursos a l’escola Jungfrau: logopedes, integradors socials per dinamitzar els patis, vetlladores, professors d’educació especial.
  • La necessitat de SIEI a totes les escoles per evitar “massificacions”.

Es vol continuar treballant de forma conjunta amb les FAMPAs.

D’altra banda, i per tal de disposar de vetlladors pels casals, la Comissió d’Inclusió contactarà amb Àmbit Escola i Micaquer per tal que sol·licitin a l’ajuntament la necessitat de vetlladors, si s’escau. De cara a poder sol·licitar quants vetlladors per casals són necessaris, l’AFA necessita conèixer quantes famílies ho necessiten.

 

COMISSIÓ DE GÈNERE

La comissió està organitzant les propostes de cara al curs que ve per tal de facilitar-ho a l’escola, ja que ara és quan l’escola està planificant el curs vinent.

D’altra banda, la comissió es va reunir el 30 de maig amb la Teresa Prados, mare d’una víctima d’agressió sexual i portaveu del Comitè de mares contra la violència sexual a Badalona, per col·laborar en la recollida de firmes d’un document que reclama a l’ajuntament 2 punts:

  1. Augment dràstic de la inversió en serveis socials bàsics i el SIAD (Servei

d’Informació i Atenció a les Dones). Contractació de tots i totes les professionals de l’àmbit social, psicològic i jurídic necessàries. Increment substancial dels recursos materials al seu abast i condicions laborals dignes. Reversió immediata de totes les privatitzacions. Per uns serveis socials 100% públics i de qualitat.

  1. Creació d’Equips d’Atenció a víctimes de violència masclista i LGTBI-fòbica en tots

els centres d’estudi de Badalona, formats per professionals de totes les disciplines

associades. Posada en marxa d’una assignatura d’educació sexual inclusiva, obligatòria i avaluable. Prou retallades: increment del personal educatiu i dels

recursos materials per a dignificar les escoles i instituts públics de Badalona.

 

La comissió organitzarà la recollida de firmes a l’escola a la sortida dels nens i nenes, el dia de la festa de l’AFA, etc.

Seguint amb l’objectiu d’aconseguir a l’escola una bona educació sexual, s’estudiarà el crear un esdeveniment pel curs vinent amb, per exemple, una representació teatral, una xerrada amb divulgador com el Xavi Caparrós, etc.

 

INICIATIVA COLLA DE BATUCADA A L’ESCOLA

Existeix un grup d’unes 20 persones (mares, pares, nens i nenes de l’escola) interessades en crear  una colla de batucada familiar de la Jungfrau. Tant l’escola com la colla gegantera donen suport a aquesta proposta.

La proposta inicial seria una trobada setmanal els divendres a la tarda (pendent de trobar lloc i horari), amb una quota mensual representativa que permeti reposar cert material com poden ser baquetes, etc. Per aquesta iniciativa es requereix un pressupost inicial d’aproximadament 1000 euros per l’adquisició dels instruments.

L’AFA valora molt positivament la iniciativa. Les famílies treballaran en profunditat aquesta proposta (necessitat de crear una entitat independent, com ho fan altres escoles, pressupost inicial necessari, etc.) i amb aquesta informació l’AFA valorarà una possible aportació a la colla.

 

FESTA DE FINAL DE CURS 2022-2023 DE L’AFA

La festa final de curs de l’AFA d’aquest curs 2022-2023 tindrà lloc el proper divendres 16 de juny de 18h de la tarda a 22h del vespre.

Donades les restriccions d’aigua que no permeten fer jocs d’aigua i que al pati de l’escola fa molta calor, s’ha decidit que la festa d’aquest curs tindrà un format tarda-vespre i sopar de germanor amb música per  ballar, amb bar i la presència la Colla Gegantera.