Resum de la reunió de l’AFA de 28 de Febrer de 2024

El dia 28 de Febrer de 2024, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

 

COMISSIÓ MÓN EDUCATIU

La comissió va assistir a la reunió de l’Ajuntament referent als cursos de formació per a famílies a les escoles. 

L’Ajuntament ofereix 2 cursos per a realitzar a cada escola, encara que les famílies poden assistir a qualsevol formació en altres escoles si hi resten places després de prioritzar a les famílies de la pròpia escola.

Donat el canvi de govern van amb retard i, aquest curs, es podrà realitzar una formació l’últim trimestre i l’altra, el primer trimestre del següent curs. 

La comissió, entre tots els cursos, ha escollit:

 • Xerrada sobre educar en positiu
 • Taller familiar de ioga en família

La comissió, a banda, proposa 3 activitats:

 • Taller familiar sobre diversitat funcional “La nit de les sabates màgiques” per famílies amb nens entre 5 i 10 anys per finals de març (cost per l’AFA de 40 euros).
 • Sortida familiar gratuita nocturna (de 20h a 22h) a l’observatori de Tiana pel 19 d’abril per 30 o 35 persones entre infants i adults. 
 • De cara al maig, xerrada per a adults sobre alimentació saludable que s’organitza des del CAP Dr. Robert. S’estudiarà la possibilitat d’oferir el servei de canguratge per facilitar l’assistència de les famílies.

 

COMISSIÓ DE CASALS

Casal d’hivern:

 • Àmbit Escola: 

Es va fer a l’escola Artur Martorell. És un casal de curta durada i el nombre d’inscrits és baix. De l’escola Jungfrau hi van assistit 8 alumnes. 

Aquest any es va oferir acompanyar als alumnes de l’escola Jungfrau a l’Artur Martorell gratuïtament.

 

 • Micaquer: 

Va oferir el casal, però donat que la matrícula va ser molt baixa es va anul·lar. De l’escola Jungfrau no es va apuntar cap nen.

 

Casal de primavera:

Àmbit i Micaquer han començat a enviar les seves propostes. Encara no està tancat, falten els preus de Micaquer. 

Els dies de casal són 4 dies, del 25 al 28 de març. 

Àmbit 

(curs 2022-2023)

Àmbit 

(curs 2023-2024)

Horari matí

9:00 – 14:00

58€

65,5€

Tot el dia

9:00 – 17:00

73€

76,45€

COMISSIÓ DE MENJADOR

La Comissió de Menjador transmet que en dies puntuals hi ha problemes d’espai al menjador donada la gran demanda. Per exemple, el passat divendres 23 de febrer van quedar-se 330 infants a dinar. L’AFA sol·licitarà a l’escola la possibilitat de fer ús d’algun altre espai en cas de necessitat puntual.

Les finestres del menjador es troben en mal estat. El servei de manteniment de l’Ajuntament va venir a revisar-les i va procedir a tancar les finestres i fixar-les de tal forma que no es poden obrir. L’AFA ha fet una instància a l’Ajuntament reclamant la seva reparació tant per un tema de comfort com de seguretat dels nens i nenes. 

La comissió considera que donada la climatologia i l’estat actual de les finestres és necessari instal·lar els ventiladors. L’AFA parlarà amb Àmbit Escola per veure si poden assumir certa part del cost i amb l’escola per assumir-ho dins del Projecte Escola, i es començarà a tirar endavant el projecte.

D’altra banda, l’aFFaC ha emès un comunicat  mostrant la disconformitat amb el Departament d’Educació donada la previsió d’increment, per 3r any consecutiu, en el preu del menú a 7,25€ en usuaris fixes i a 7,98€ a usuaris esporàdics.

 

COMISSIÓ DE GÈNERE I INTERSECCIONALITAT

Aquest any la comissió s’ha centrat en fer xarxa i unir forces.

El proper 8 de març som 4 escoles que convoquem berenar feminista a la plaça de la Països Catalans (Pep Ventura) que és on s’inicia la manifestació.

La comissió s’ha coordinat amb l’escola per tal de facilitar als nens una plantilla d’ulleres liles per tal que tots els nens i nenes de l’escola les portin el 8 de març. L’AFA facilitarà a les famílies la plantilla de les ulleres per tal que puguin també fer-les a casa i dur-les a la manifestació.

 

COMISSIÓ DE FESTES

La festa de Carnestoltes va ser un èxit d’assistència. Resta encara pendent analitzar el resultat econòmic de la mateixa. 

La festa de fi de curs està prevista pel 14 de juny. Degut a les restriccions d’aigua, no podran haver-hi activitats d’aigua i es farà en horari tarda-nit per evitar les hores de sol al pati. En funció del resultat econòmic de la festa de Carnestoltes es decidirà el format de la festa. 

 

COMISSIÓ DE PATIS

La comissió va assistir a la reunió del Comitè Verd on es van parlar de:

 • Propostes per a patis:
  • El comitè proposa diverses opcions on invertir la recaptació que es faci de la festa de la primavera:  una paret de transvasament pel pati d’infantil, un nou tipi pel pati de primària, troncs o el joc kapla. 
  • El Comité Verd considera que amb la recaptació econòmica de la festa de la primavera vol finançar un nou tipi.
  • L’any passat a la festa de la primavera es van recaptar 800 euros. Donat que el pressupost del tipi és al voltant dels 2000 euros, segons el que es recapti aquest curs es decidirà si la diferència és assumida dins del Projecte Escola o si s’espera a la recaptació de properes festes.
 • Aquest curs s’ha fet diversificació d’activitats de joc al vial del pati de Primària introduïnt un racó de lectura i jocs de circ.
 • El Comité Verd indica que cal utilitzar bidons de reciclatge en les festes i esdeveniments de l’AFA, podent fer ús dels de l’escola.
 • Per la festa de la primavera s’estableix la data de començament per la recollida de llibres  la setmana del 2 d’abril . 
 • L’escola ha parlat amb l’Institut d’Art Pau Gargallo per venir a pintar de forma voluntària la paret exterior de l’escola que va des de la sortida del pati de Primària fins al parc. El 4 de març portaran la proposta i la setmana de  l’11 al 15 de  març els alumnes de l’Institut Pau Gargallo pintaran la paret. L’escola farà una crida a les famílies per tal de colaborar en pintar prèviament la paret blanca.
 • L’Escola de la Natura de Badalona tanca.  Aniran varis  representants de 5è i 6è de vàries  escoles com a acte reivindicatiu pel seu tancament.
 • El pròxim 5 de juny és el dia del Medi Ambient. Aquest any el tema és l’aigua i l’escola farà una acció representativa amb tots els alumnes.

 

COMISSIÓ DE CAMINS

La Comissió de Camins s’ha reactivat i ja han iniciat una movilització conjunta amb altres escoles de Badalona per reclamar un entorn escolar segur, pacificat i saludable. S’inicia amb talls de carrera i un comunicat de premsa juntament amb l’aFFaC.

D’altra banda, proposen organitzar una xerrada per a famílies vinculada a com afecta a la salut la contaminació que genera la C-31.