Resum de la reunió de l’AFA de 22 de febrer de 2023

El dia 22 de febrer de 2023, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

 

ACTUACIONS PRESSUPOST EXTRAORDINARI

Les propostes guanyadores de la votació per la inversió del pressupost extraordinari van ser:

 • 1r Vela del pati
 • 2n Insonorització del menjador
 • 3r Rocòdrom al porxo esquerre
 • 4t Troncs d’equilibri al pati d’infantil

Les 2 primeres actuacions ja han estat executades. La proposta del rocòdrom finalment s’ha quedat fora de les  actuacions que es poden executar donat que el pressupost final dobla la quantitat inicial.

La Comissió de patis ha transmès que l’estat dels tobogans és perillós per als nens. Es proposa i s’aprova a la sessió de l’AFA, per unanimitat de vots de totes les persones assistents, passar per davant la proposta de recanvi de tobogans a la grada del porxo dret,  donat que és un tema de seguretat.

Per tant, s’executarà la proposta de recanvi de tobogans i troncs d’equilibri al pati d’infantil.

La Comissió de Patis proposarà diferents alternatives per adaptar-se al pressupost estimat.

 

COMISSIÓ MÓN EDUCATIU

La Comissió Món Educatiu presenta 5 propostes a valorar per aquest curs:

 • Conte participatiu: “Enriqueta Sensepor” per a primers lectors (Cost 95€)

             És un conte-joc interactiu al qual les decisions que es van prenent tenen conseqüències. Al llarg de les sessions, els infants van      refent la història de la protagonista, fins a arribar a obrir la porta final, on els espera una sorpresa.

 • Sortida en família a la tarda-capvespre a l’observatori de Tiana:

          El Grup d’Astronomia de Tiana té un observatori on fan sessions obertes al públic de forma regular. 

 • Sortida Urban Sketch 

           Sortida d’un matí a ca l’Arnús, per exemple, per practicar l’urban sketch (dibuix) amb la guia d’un il·lustrador que fa poc ha vingut a viure a Badalona. No cal saber dibuixar!

 • Conte – Taller: La Nit De Les Sabates Màgiques  (Cost 40€)

           Aquest conte vol promoure una mirada inclusiva, acollidora, que converteixi la dificultar en oportunitat, que abraci la diferència, reclamant que totes les persones poden aportar al nostre entorn, al barri, a la comunitat, al món.

 • Tarda de jocs de taula

        La idea és poder jugar a diferentes jocs de taula per conèixer la dinàmica.

 

La comissió treballarà en aquestes propostes per intentar fer-les viables durant aquest curs.

 

COMISSIÓ DE MENJADOR

A finals de curs 2021-2022 sanitat va realitzar una inspecció al menjador on es va indicar la necessitat de canviar la nevera degut a l’estat de les gomes.

La comissió aporta varis pressupostos d’entre 3.200 i 4.000 euros, IVA inclòs.  Es convocarà reunió amb Àmbit Escola per estudiar les possibles fórmules per adquirir la nova nevera.

 

COMISSIÓ DE FESTES

La Comissió de Festes proposa fabricar uns 500 gots de 30cc amb el logo de l’escola, tal i com es va fer al 50è aniversari de l’escola, i vendre’ls a les properes festes promovent així l’escola verda.

A la festa de Carnestoltes es van evidenciar els problemes de so (altaveus) que dificultaven escoltar la música del festival. L’AFA traslladarà a l’escola la necessitat de renovar aquest material escolar.

La Comissió de Festes proposa realitzar la festa de fi de curs el pròxim 17 de juny.

 

COMISSIÓ D’INCLUSIÓ (NNEE)

Maria Casas, mare d’un nen de 2n,  proposa la creació d’una nova Comissió d’Inclusió pels nens amb necessitats especials juntament amb les famílies que vulguin col·laborar. Es començarà per conèixer els recursos de l’escola a nivell de SIEI i identificar les necessitats de l’escola.

A l’escola Bufalà ja existeix aquesta comissió que ha contactat amb l’Ajuntament per sol·licitar ajudes de necessitats especials per a l’escola. Donada la no resposta de l’Ajuntament, el mes de març portaran la proposta al Departament d’Ensenyament a Barcelona incorporant les necessitats de l’escola Jungfrau.

L’AFA aprova la proposta i s’inicien els tràmits per crear aquesta comissió.

 

COMISSIÓ DE GÈNERE I INTERSECCIONALITAT

Pel 8 de març, Dia de la dona, la Comissió de Gènere està treballant en : 

 • Divendres 3 de març a la tarda: taller de pancartes, estampació de samarretes i xapes per la manifestació del 8M al vestíbul de l’escola.
 • Dimecres 8 de març es fa la manifestació a les 18:30h.

 

INICIATIVA PINTAR PARETS 

Una família ha aportat a l’AFA diferents pressupostos i propostes per pintar les parets exteriors de l’escola.

Donat l’elevat pressupost es proposa mirar alternatives com pot ser contactar amb l’escola d’Art Pau Gargallo, etc.

 

COMISSIÓ DE PATIS

La Comissió de Patis està treballant en diverses propostes:

 • Obtenir solucions de recanvi de tobogans i troncs d’equilibri ajustats al pressupost.
 • “Festa de la primavera”, que podria substituir l’antiga “Jungfrafesta”, amb paradetes de temàtica de natura, activitats/tallers per a infants i així aprofitar per recaptar diners per fer millores a l’escola, en aquest cas per als patis.
 • Activitat amb famílies, un dissabte per exemple, per realitzar la pintada de les línies de les parets del pati de Primària que ja fa temps que és demandada per l’escola.