Formació per a Famílies 1r trimestre

Benvolgudes famílies,

Us presentem el Programa de formació per a famílies de l’Ajutament de Badalona per a aquest 1r trimestre:

dl 3 d’octubre – 17.15 h (50’) – PRESENCIALEls minimúsics (Taller en família) (3-6) – Albada Blay, pedagoga musical – Lloc: Escola Josep Carner, c. del Brasil, s/n

Un espai per aprendre i gaudir de la música a través del joc, l’afecte i la creativitat.

NOTA: Per a aquesta activitat tenen preferència les famílies de l’escola Josep Carner i hi poden assistir un màxim de quinze infants acompanyats.

dt 4 d’octubre – 18.30 h – EN LÍNIA: Adolescents: el seu futur és en joc (12-18)  Roser Sellés, entrenadora (coach)

Partint d’un petit vídeo reflexionarem sobre què significa l’adolescència tant des del punt de vista dels joves com dels adults. Reflexionarem sobre els conceptes de responsabilitat, llibertat, normes, límits, talent i expectatives de futur. Compartirem algunes descobertes de la neurociència relacionades amb l’adolescència.

dj 6 d’octubre – 17.30 h – EN LÍNIA: Fora estrès! Hàbits i rutines (0-6) – Natàlia C. Sobregrau, psicòloga

Parlarem de la importància dels ritmes en els infants i de com compaginar el nostre ritme amb el seu per no estressar-nos. També tractarem dels aspectes evolutius del infants, de què podem esperar segons la seva edat i de com els ho podem demanar.

dt 18 d’octubre – 17.30 h – EN LÍNIA: Ajudar a aprendre des de casa (6-12) – Alba Castellví, educadora i mediadora

S’aprèn en molts contextos. Sovint relacionem l’aprenentatge amb l’escola, però la família és un entorn privilegiat on aprendre determinades coses que no s’aprendran en cap altre entorn. A més, arran del confinament hem vist la importància de saber acompanyar bé l’aprenentatge malgrat la falta de temps i de recursos de les famílies.

dj 20 d’octubre – 18.30 h – EN LÍNIA: La convivència a casa: malentesos, conflictes i frustracions. Intentem anar a millor! (TE: per a totes les etapes) – Unpont

La convivència és una font de benestar però, de vegades, es fa difícil. Els darrers anys han posat a prova la concòrdia i la calma a moltes llars. Després de la pressió a què hem estat i estem sotmesos, molts hem experimentat l’augment de la tensió personal i familiar, i hem viscut moments que poden dificultar els vincles.

En aquesta trobada en línia parlarem de com la frustració i el malestar dels adults pot incidir en els vincles amb la resta de la família i en el desenvolupament integral dels fills. Buscarem maneres d’entendre, prevenir i reparar els malentesos, els conflictes i les frustracions.

dt 25 d’octubre – 18.30 h – EN LÍNIA: Com puc reforçar l’autoestima dels meus fills? (12-18) – Carles Ventura, entrenador (coach)

El millor que podem deixar als fills són uns bons estudis… i una bona autoestima. L’autoestima els permet relacionar-se, estudiar o mirar-se al mirall des d’una perspectiva que els possibilita prendre les decisions més adequades als seus objectius i interessos. L’objectiu d’aquesta xerrada és donar eines pràctiques a pares i mares per ajudar els adolescents a tenir una autoestima sana. I no, no es tracta de dir-los només coses boniques!

dc 26 octubre – 18.30 h –PRESENCIALRecursos audiovisuals per prevenir els perills de les relacions socials i afectivosexuals en contextos virtuals durant l’adolescència (12-18)  Aina Aguilar Garrido – Lloc: Institut La Riera, riera de Canyadó, 49-51

Els adolescents es troben atrapats en un nou paradigma relacional on les xarxes socials i les eines tecnològiques defineixen els camins per on transcorren moltes de les relacions amb els amics. Aquest nou camí de comunicació és un gran desconegut per a molts dels adults propers als adolescents. Apareix, doncs, una ruptura generacional. A la xerrada donarem eines tant per conèixer els entorns virtuals i els riscos que comporten, com per acompanyar els nous adolescents i ajudar-los en cas que sorgeixin problemes com els que es podrien derivar del sexting, el grooming o el ciberassetjament.   

dj 3 de novembre -18.30 h – EN LÍNIA: Sexualitat i xarxes socials (12-18) – Chiara Foschi, d’EINES, serveis socioeducatius SCCL

La descoberta de la sexualitat en l’adolescència no va deslligada de l’ús de les xarxes socials. Els adolescents cerquen respostes i estímuls, en gran mesura, a través de dispositius tecnològics. La finalitat de l’activitat és conèixer què, com i quan d’aquesta necessitat per ajudar les famílies a fer un acompanyament més acurat i en concordança amb la realitat dels seus fills i filles.

Recordeu que us podeus inscriure directament des del formulari bit.ly/Ins-PFF o bé:

  • Escriure un correu a pff.badalona@gmail.cat (cal indicar nom, cognoms, nom de la xerrada, centre educatiu on van els fills, telèfon i adreça de correu)
  • Trucar als telèfons del Servei d’Educació municipal: 93 483 27 75 / 93 483 26 57