Resum de la reunió de l’AMPA de setembre de 2017

El dia 25 de setembre de 2017, es va celebrar la reunió mensual de l’AMPA, en què es va tractar l’activitat de l’associació:

– Es comentarà al Consell Escolar que hi ha hagut queixes per la mala qualitat de les fotocòpies que es passen als nens a classe.

– NOVES EXTRAESCOLARS

Es decideix que l’extraescolar del Palau de la Música es deixa pel curs vinent.

La Galeta ens ofereix la tabalada com a extraescolar per a famílies i pensada per als alumnes de primària.
FAMPAS té una proposta similar, gratuïta, que s’oferirà a tres escoles que s’escolliran tot donant prioritat a la integració i cohesió social.

Per falta d’alumnes, no ha pogut començar l’extraescolar d’anglès, circ i costura creativa. A bàsquet s’han fet equips de dos grups d’edat diferents i el futbàsquet està molt ple.

– PROPOSTES I PRESSPOSTOS PEL NOU CURS

FAMÍLIA ESCOLA

Es volen tirar endavant els tallers sobre l’assetjament escolar. L’escola ha acceptat fer un taller a 4t i 5è. Es farà una reserva de diners per si, finalment, es pot fer un projecte integral.

Es farà una compra de llibres perquè els tutors tractin el tema de l’abús sexual amb els alumnes.
És molt important la feina que es fa des de la Comissió de convivència del Consell escolar.

FORMACIÓ DE PARES I FAMÍLIES:

PARES:

1r trim.: “Com educar en les 4 C: carinyo, comprensió, control i contundència.

2n trim.: 3 xerrades per concretar. 3r trim.: formació gratuïta facilitada per l’ajuntament,tema pendent.

FAMÍLIES:

1r trim.: cap taller.

2n trim.: sessió de teràpia de relaxació o teràpia musical.

3r trim.: taller de cuina freda.

Assumir el servei de cangur per tots els tallers surt molt car, el preu per hora és de 15 euros cada 8 nens. Es valora oferir un servei de canguratge que el pagui cada família a 3 euros per nen.

PATIS

Encara queda saldo del pressupost aprovat el curs passat per reformar els 2 patis. Quan tinguem el projecte de Milanta, es farà una enquesta per definir quines són les propostes que es tiren endavant.
Es va comenta la possibilitat de posar unes jardineres amb heures perquè vagin enfilant-se per la reixa.

FESTES

La intenció és centrar-se en les festes que es fan a l’escola. La “Festa del Badiu” i “Escola Pública” consideren que les hauria d’organitzar l’AMPA en general. Es donarà servei de bar a totes les festes per tal de cobrir una part de les despeses. Es demana la col·laboració de pares i mares.

Festa de benvinguda, el 29 de setembre
Castanyada, el 31 d’octubre
Carnestoltes, el 9 de febrer
Jungfrafesta, el 22 d’abril, totalment renovada
Festa de final de curs, el 15 de juny a la tarda/nit

Es contractarà servei de neteja en totes les festes. Pressupost sol·licitat 3.965 €.

CAMINS

L’única despesa que tenen prevista és de fotocòpies. El que sí que necessiten és gent que vulgui col·laborar. Durant el mes de febrer, hi haurà la setmana de la mobilitat, també es farà una sessió de seguretat viària amb la Guàrdia Urbana.

CASALS

S’estan fent les enquestes de valoració del casal d’estiu.

COMUNICACIÓ

Es vol fer una pancarta per a l’AMPA i han mirat preus per comprar petos per identificar els membres que col·laborin a les festes.

MENJADOR

El contracte amb l’Àpat acaba el juny del 2018 i l’escola ens ha demanat si ens volem fer càrrec de buscar l’empresa que ho porti, a partir de llavors.
El grup de treball que ha contactat amb Àpat té dos peticions per plantejar al consell: poder entrar a la cuina i que els alumnes es puguin rentar les dents.
S’ha detectat que els monitors no coneixen els protocols a seguir en cas de nens/nenes celíacs; necessiten formació de coneixements bàsics, com a mínim.
També, es vol insistir en que es rentin les mans abans de dinar i les dents després.

DIVERSOS

Ja ha vingut un arquitecte per veure l’espai del menjador i estem pendents de rebre un pressupost per esmorteir el soroll.

L’Escola demana augmentar el pressupost perquè les sortides (se’n farà una de més) i el transport s’han encarit.

Dins del Projecte Escola, està previst comprar 30 hamaques per a les migdiades de P3. També, cal renovar 6 proteccions de les cistelles de bàsquet. Es volen canviar els ordinadors i la direcció ens ha preguntat fins on podríem ajudar a cobrir la despesa. Per últim, està previst socialitzar la roba d’Els Pastorets de 6è.

Una vegada més, l’aportació de 1.000 € a sisè ha portat problemes. Es valoren diverses opcions per a solucionar-los.

S’ha de notificar a Agermanament i a la Colla gegantera que, a partir d’aquest curs, hauran de presentar un pressupost i justificar les depeses amb factures.

S’acorda anar a les reunions de P3 per a explicar què és i com funciona l’AMPA i fer arribar la mateixa informació a la resta de cursos en paper, missatge electrònic o whatsapp.