Resum de la reunió de l’AMPA d’abril 2017

El dia 26 d’abril de 2017, es va celebrar la reunió mensual de l’AMPA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

 

EXTRAESCOLARS

Àmbit Escola ha presentat la proposta per les extraescolars del curs vinent. Com a noves activitats hi ha breakdance i skateboard. També s’ha plantejat fer uns tallers externs de cuina els dissabtes.

Descartem la proposta de Nenoos i queda pendent la proposta del Palau de la Música (instruments musicals o música amb teatre). Per poder oferir un programa que s’adapti a l’alumnat es concertarà una reunió amb el professorat de música i la direcció.

 

AGERMANAMENT

S’ha programat una altra trobada amb la Coni (coordinadora del projecte a Nicaragua) més encarada a les famílies pel proper 5 de maig a les 17:00 h.

 

FESTES

Jungfrafesta: Es comenta la possibilitat d’eliminar tallers i fer-ne només un per cada cicle, podrien ser més elaborats i atractius, a més d’aquesta manera hi hauria més gent per repartir-se els torns dels 3 tallers. També es poden buscar activitats gratuïtes que ofereix la Diputació, inflables, dinamització de la dansa…

Festa del Badiu: Es comenta que es podria animar als alumnes de 6è a col·laborar en els tallers de la festa del  Badiu, tot i que se’ls va proposar que portessin el bar de Carnestoltes i no hi van estar massa interessats.

Festa fi de curs: Serà el 10 juny juntament amb la festa del barri de Coll i Pujol que organitza l’Associació de Veïns. La idea és contractar castells inflables, fer la festa de l’escuma i un dinar de carmanyola. L’any passat, a canvi d’haver col·laborat en la Tamborinada, vam aconseguir activitats gratuïtes de la Roda d’espectacles. La idea és repetir aquest intercanvi, però enguany la Tamborinada és l’11 de juny i coincideix amb la festa d’extraescolars.

Es comenta que el curs vinent s’hauria d’intentar assistir a la festa de l’educació pública.

També s’aporten idees a partir d’activitats que es feien anys enrere, com per exemple una excursió d’un dia per totes les famílies,  una obra de teatre representada per pares/mares durant la Jungfrafesta, etc.

 

FORMACIÓ DE PARES

El proper 24 de maig, està previst fer una xerrada per parlar sobre els esmorzars saludables. Pel proper curs, s’està estudiant la possibilitat d’oferir 2 o 3 sessions de defensa personal. També es planteja fer una formació trimestral de pares i fills, que podria ser de cuina, ioga, relaxació…

 

PATI DELS GRANS

El regidor de Medi Ambient va posar totes les facilitats per plantar 16 moreres empeltades però la Cap de Manteniment s’hi va oposar perquè considera que hi hauria massa arbres. Quan es van voler fer els forats al vial es van trobar canonades del gas. Això obliga a posar els arbres al costat de la façana i per qüestions d’espai només hi haurà 6 moreres. La direcció de l’escola està contenta pels 6 arbres aconseguits però la comissió verda vol fer més canvis. S’ha acordat comprar 3 taules de pícnic i reactivar el rocòdrom que seria horitzontal. La comissió verda també vol proposar de col·locar pèrgoles, jardineres, etc.

Per altra banda, s’hauria de demanar el canvi d’ús del vial del pati, però això només ho pot fer l’escola.

 

FAMÍLIA ESCOLA

Els cursos de primers auxilis del SEM es proposaran pel proper curs.

En l’última reunió, es va acordar proposar a l’escola treballar la prevenció del bullying a cada curs i fer un taller sobre l’abús sexual a 3r i 6è,  però aquest curs no es podrà dur a terme.

El programa integral consta de 60 hores i està enfocat a les famílies, al professorat i a l’alumnat. Els professionals de SEER tenen reunions amb els tutors i després fan els taller a l’aula, el tutor posteriorment té eines per seguir treballant la prevenció. D’aquesta manera, cada curs tindria en total 4 hores de xerrades.  L’Escola s’ha mostrat interessada en la formació de mestres però considera que és millor començar fent 2 tallers a 2 cursos. Pel que fa al programa de la Vicky Bernadet per la prevenció de l’abús sexual, la direcció també el vol desestimar ja que considera que té un cost massa elevat.

S’acorda portar la proposta del programa integral al consell escolar i recalcar que hi ha pressupost per fer-hi front. Se’ls ha de fer veure que hi ha moltes famílies interessades en treballar la prevenció del bullying i de l’abús sexual.

Es proposa fer una consulta via whatsapp, al més aviat possible.

 

CASALS D’ESTIU

A l’última reunió es va proposar canviar d’empresa pel casal dels grans i contractar El Micaquer. Tot i que si diversifiquem ofertes correm el risc de no tenir el mínim d’inscrits a cap casal. Àmbit Escola ens ha informat que tot i així, demanarà a l’Ajuntament  permís d’ús de les instal·lacions per seguir oferint el seu casal als alumnes de la Jungfrau. Aquest estiu hi haurà 3 empreses i 5 casals on triar: Àmbit Escola (bàsquet, futbol i dansa), El Micaquer i l’Àpat.

 

CONSELL ESCOLAR

En el proper consell, els temes a parlar per part de l’AMPA són:  bullying, informar del reglament de règim intern, pati dels grans, formació de pares, festes, agermanament, extraescolars i casal d’estiu.