Resum de la reunió de l’AFA del 20 de febrer de 2018

El dia 20 de febrer, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

EXTRAESCOLARS:

ENQUESTA:

Àmbit Escola vol fer una enquesta a les famílies i ens l’ha fet arribar per si  volem canviar o afegir alguna cosa. Els demanarem que especifiquin que els resultats es compartiran amb l’AFA.

PALAU DE LA MÚSICA:

Una mare de l’escola (ha engegat un projecte similar en una altra escola) serà la persona que farà les gestions referents a aquesta possible extraescolar.

AJUDANTS D’ÀMBIT:

Hi ha algunes noies menors d’edat que ajuden a les monitores de joc conduït i de Hip Hop. Es parlarà amb en J. Porras per deixar clar que només poden ser-hi com a suport, no per fer substitucions i s’insistirà en que es compleixi la ràtio de monitors titulats.

FAMPAS

FESTA D’EDUCACIÓ PÚBLICA:

Avui, estava programada la primera reunió però no s’hi ha pogut anar perquè coincidia amb la reunió de l’AFA. Es demanarà la informació dels temes parlats i decisions preses.

BADALONA BATEC:

Ara, es duu a terme una segona fase que tindrà un petit cost i estarà obert a més escoles que es podran reagrupar per zones.

 FESTES

CARNESTOLTES:

Tot i el fred, va haver-hi força participació i, apart de cobrir les despeses, van aconseguir beneficis. L’empresa d’animació que es va contractar no anava especialment vestida per una festa infantil tot i que se’ls va remarcar que així fos.

Organitzar les festes implica molta feina i temps però al final sembla que només arriben les queixes i crítiques, i no les valoracions positives ni l’agraïment per la feina feta.

JUNGFRAFESTA:

Serà el 22 abril amb la temàtica de Sant Jordi. Hi haurà dos grans tallers amb roses i punts de llibre que comptaran amb l’ajuda dels alumnes de sisè. Es volen llogar 10 jocs gegants de fusta i fomentar el joc tradicional.

FESTA FI DE CURS:

La proposta és combinar aquesta festa amb la d’extraescolars. Dissabte 9 juny, a la tarda, muntar inflables. Després, fer les exhibicions de Hip Hop i patinatge per acabar enllaçant-ho amb unes food truck i un espectacle de llum, a més d’un inflable lliscant d’aigua per acabar la festa.  El diumenge al matí es farien la resta d’exhibicions d’extraescolars.

MENJADOR

Demanen que qualsevol idea per millorar el servei o comentari sobre el funcionament o sobre el menú s’enviï per email a la comissió. Tenen previst parlar amb la Montse Fradera perquè han detectat que a vegades, quan els grans mengen peix, als més petits els donen barretes de peix i, d’altres vegades, se’ls acaba el menjar que estava previst i han de cuinar aliments diferents als que apareixen al menú preparat per la dietista.

Aquesta setmana, dues nenes celíaques han patit una intoxicació i, de moment, no se sap què ho ha provocat ja que el menú d’aquell dia en concret no duia gluten. Una mostra del menjar s’ha fet analitzar per un laboratori privat.

FORMACIÓ DE PARES

Comença el cicle de xerrades del projecte “Et veig”. Demà, 21 de febrer, es parlarà sobre com fomentar l’autoestima, l’ 1 de març sobre la sexualitat infantil i el 14 de març es parlarà de les pors.

PATIS

Es va contactar amb l’empresa Milanta per tal de millorar els patis de l’escola. Ara, ens han fet arribar un avantprojecte.

BADIU:  es podria aprofitar amb petits grups d’alumnes i jocs tipus Playmobil.

HORT:  proposen posar-hi una bassa o un estany amb un ecosistema sostenible, així com un joc de transvasament d’aigua.

PATI DELS PETITS: consideren que està força bé i mantindrien els tobogans, però proposen afegir-hi una muntanya de terra, posar travesses i una zona de joc simbòlic.

PATI DELS GRANS: a la banda de l’edifici, es voldria aixecar el paviment per fer-hi un sorral. A l’altre costat tallarien les reixes per la part de dalt i es doblegarien per crear unes pèrgoles, al terra es posarien unes jardineres amb enfiladisses. A les grades, s’hi podrien afegir travesses de fusta per fer més fàcil pujar i baixar.

ROBATORI

El dilluns a primera hora es van trobar la porta corredissa de ferro, la porta de reixa i la porta de vidre obertes. L’alarma va estar connectada tot el cap de setmana, pel que es pensa que el robatori va tenir lloc divendres tarda / vespre. La porta de l’AFA també estava oberta i l’armari on es guarden les caixes amb l’efectiu regirat. S’ha posta una denúncia als Mossos d’Esquadra perquè ho investiguin. S’ha decidit posar una caixa forta i establir una quantitat màxima de diners per tenir al despatx en efectiu. Per una altra banda, ja no es podran pagar en efectiu ni extraescolars ni qüotes de l’AFA.

CASALS

Hi haurà casal de Setmana Santa. S’intentarà que es faci a la Jungfrau però dependrà dels inscrits. Si no, serà a l’Artur Martorell.