Resum de la reunió de l’AFA de desembre de 2018

El dia 14 de desembre, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

JORNADA PORTES OBERTES AFA

Arran de la necessitat de l’associació de  créixer en col·laboradors per cobrir els relleus pel proper curs, volem començar accions de crida. És proposa fer una breu intervenció al concert de Nadal exposant: objectius AFA 18-19, participació en els canvis/projectes i vinculació amb l’escola. Així com accions de comunicació per altres canals (WhatsApp delegats, per exemple).

SOCIALITZACIÓ MATERIAL INICI DE CURS

Seguint amb les reduccions pressupostàries de les famílies de l’AFA, es vol llançar la proposta de compra col·lectiva de material d’inici de curs.

S’ha de treballar en la vehiculació de les aportacions per família per no barrejar-ho amb la quota recurrent. En aquest sentit, es vol fer un seguiment de la despesa del pressupost anual de l’escola pel que fa a la compra de material.

RESUM ASSEMBLEA FAPAC

El passat dissabte 24 de novembre, es va representar a l’AFA a la 41a Assemblea General Ordinària de la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya). Hi van participar 130 de les 2.350 ampes associades, des de les 9 h del matí fins les 16 h.

L’ordre del dia era molt extens i va crear molt debat entre els assistents; es van aprovar els nous Estatuts, el Reglament de Règim Intern i el Pla d’Acollida per votació.

Malgrat la rellevància del Decret de Menjador no es va tractar el tema com a prioritari (no es va aportar cap dada rellevant).

JORNADA PLANIFICACIÓ FAMPAS

La Jornada FAMPAS se celebrarà el 19 de gener.

Serà oberta a tothom, a totes les escoles de Badalona i a les respectives direccions, per exposar problemàtiques i possibles solucions davant l’ampliació de noves línies ja que no es poden admetre noves línies, calcal trebal amb alternatives com desconcertar escoles o modificar zones, etc.

Per convidar a la jornada de planificació de FAMPAS, es proposa informar per WhatsApp i per correu electrònic per recollir propostes i organitzar-nos. Cal que les aportacions siguin interessants.

DIADA EDUCACIÓ PÚBLICA

S’ha planificat pel dia 27 d’abril a la tarda.

Per a la diada de l’educació pública cal proposar activitats (l’anterior va ser per sensibilitzar sobre els camins escolars).

ALTRES:

COMPRA ALTAVEU

Es proposa la compra d’un altaveu per a realitzar activitats/festes al pati de l’escola.

Desconeixem les característiques/requeriments necessaris perquè sigui operatiu.

TALLERS SEER

Aquests tallers significaran 57 hores de formació a les aules, entre tots els grups. Finalitzaran al febrer.

Es proposa fer la sessió per a famílies durant el febrer.

Es valora obtenir un retorn del desenvolupament dels cursos, sense individualitzar els casos.

JORNADA DEBAT

Es proposa fer una jornada a l’abril per debatir les diferents possibilitats que ofereix l’actual jornada PARTIDA vers una jornada CONTINUADA.

COMITÉ VERD

La problemàtica dels camins escolar persisteix i la solució de l’Ajuntament és clarament insuficient.

Es planteja fer campanya dels punts negres existents a la nostra ciutat, ja que no hem rebut retorn de l’enquesta del mes de maig.

Es proposa utilitzar la plataforma Twitter per fer arribar les denúncies acompanyades:

– dels hashtag #camijungfrau #caminsescolars

– de les etiquetes @AlcaldePastor @AfaJungfrau

MANTENIMENT EQUIPACIÓ MUNICIPAL

S’ha modificat la llei de contractació municipal i aixo suposa un augment de la burocràcia per a realitzar petites intervencions de manteniment.

JUNGFRAU FESTA

Sé celebrara el 30 de gener amb activitats solidàries amb Nicaragua dins de la jornada lectiva.

RESPOSTA DEL SÍNDIC DE GREUGES

Referent a la queixa Q-05945/2018.

Resum