Contra les violències masclistes, unim-nos

25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones

En el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Colòmbia el 1981, les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana el 25 de novembre de 1960. Elles simbolitzen la lluita i la resistència per al moviment popular i feminista.

 

Per a què serveixen els Dies Internacionals?

Per sensibilitzar a totes les persones sobre temes com els drets humans, el desenvolupament sostenible o la salut i per cridar l’atenció dels mitjans de comunicació perquè facin més visibles a l’opinió pública aquests problemes. 

Tenen el doble objectiu de pressionar els governs a prendre mesures i d’informar la ciutadania perquè conegui millor la problemàtica i exigeixi als seus representants que actuïn.

 

Què podem fer des de l’escola?

La violència contra dones i nenes és una expressió més de l’estructura patriarcal que busca socialitzar-nos en la por, el control i la submissió. Cal treballar més juntes que mai per fer visible la violència masclista i eliminar-la de tots els àmbits socials, públics i privats. 

Des de l’AFA de la nostra escola volem treballar en l’eradicació d’estereotips per prevenir i eliminar aquesta violència i caminar cap a una educació d’igualtats reals, t’hi apuntes?

Si et preocupa la discriminació i busques un projecte d’igualtats i consciència social, contacta amb l’AFA.