Família – Escola

Grup de treball que vol facilitar la comunicació entre l’escola i les famílies de manera bidireccional, aportant informació, propostes, nous punts de vista, altres maneres de fer i recursos.

Recull de Recursos


NOTÍCIES

Benvolgudes famílies,

Us convidem a la presentació del conte YO, Luca, escrit per la Marta Giner, mare d’en Luca de l’escola Jungfrau, amb il·lustacions de Pat Vico.

En Luca té TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). Aquest llibre explica com és la seva vida, els seus sentiments i els seus gustos, quan i per què s’enfada, i com va aprenent a ordenar les seves emocions. És un conte creat perquè els nens i nenes comprenguin els seus amics o companys amb TEA des de la infància.

També comptarem amb la presència de la Nazaret Cordero, psicòloga del Luca, especialitzada en atenció precoç del TEA i en teràpia aquàtica.

La xerrada en línia serà dijous 22 d’abril a les 19.30 h a l’enllaç https://meet.jit.si/YoLucaAFAJungfrau

La Marta ens explicarà l’experiència personal i la motivació per a fer el conte, i la Natzaret ens ajudarà amb eines per a les famílies per a familiaritzar-nos amb el concepte TEA.

El passat divendres 26 de febrer vam tenir l’oportunitat d’escoltar l’experiència de diferents escoles que formen part del pla pilot de jornada contínua. Encara que una de les escoles no va poder assistir-hi per problemes tècnics, vam poder comptar amb més d’una mare de cada escola i una participació molt activa a través del xat. Es van connectar prop de 70 persones que van poder resoldre els seus dubtes sobre l’horari, distribució i nombre d’esmorzars, horari saludable i funcionament de cada escola.

Destaquem que les famílies de les escoles pilot es mostren plenament satisfetes amb l’horari de la jornada contínua. Tal i com ens van explicar, un 80% de les famílies, o més en molts casos, es manifesten a favor de la jornada contínua a l’enquesta que el Departament d’Educació requereix per a renovar la jornada.

Us deixem l’enregistrament de la xerrada al canal de l’AFA: Enllaç al vídeo

Benvolgudes famílies,

En relació als exitosos tallers d’Educació Emocional iniciats el curs passat a 4t i 5è, us anunciem que aquest curs hem potenciat aquest tipus d’actuacions per millorar la gestió emocional i la resolució de conflictes.

Les hem fet extensives a tota a comunitat educativa amb un Projecte Integral: tallers dins les classes amb tots els infants, formació per al professorat i també per a les famílies.

Al llarg del primer i segon trimestre d’aquest curs es realitzaran 3 tallers amb format x2 a cada aula de P3 a 6è que signifiquen:

  • Una reunió inicial amb els tutors/es.
  • 3 tallers a l’aula impartits per la formadora de SEER.
  • Material de consolidació perquè el tutor/a el pugui desenvolupar a la tutoria després de cada taller.
  • Una reunió posterior amb l’equip docent.

El format d’aquests tallers permet donar continuïtat als objectius pedagògics de l’escola i aconseguir la implicació de la canalla, tot mitjançant el treball dels tutors amb els materials de consolidació dins les classes.

El Projecte Integral també inclou 6 hores de formació al claustre per tal que els mestres tinguin més eines per treballar l’educació emocional i la resolució de conflictes. També, una sessió de 2 hores per a famílies ja que som part de la comunitat educativa i hem de treballar tots alhora per poder donar continuïtat a la feina feta a l’escola.

El proper dimarts 5 de febrer a les 20 h a la biblioteca de l’escola (entrada pel c/Agustí Montal) es farà el taller-xerrada d’educació emocional:

“Educar sentint, educar amb sentit” 

INSCRIPCIÓ (tancada)

Els espais formatius per a mares i pares estan pensats com a espais tallers/xerrades on poder comprendre millor la dimensió emocional del nen/a, aportar amplitud de mirada envers el desenvolupament socioemocional dels nostres fills/es, i entrenar eines per a la consolidació de les relacions positives en l’acompanyament que fem al llarg de la vida.

Cada sessió esdevé una ‘Càpsula Emocional’ on:

  • Prendre consciència de la rellevància de l’educació socioemocional per afavorir el benestar de l’infant i/o adolescent.
  • Entrenar les pròpies habilitats socioemocionals envers el nostre autoconeixement i les relació positives amb els nostres fills i filles.
  • Comprendre millor les capacitats emocionals dels nostres fills/es per poder treure’n profit en la promoció del benestar personal i familiar.

Per segon any, arran d’una proposta de l’AFA, s’ha fet un taller d’higiene postural a 3r amb la col·laboració del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Els professionals han explicat als nens com seure bé, com portar la motxilla, com agafar objectes pesats i molts altres bons consells per a cuidar el seu cos.

Aquesta setmana, l’Escola ha començat a treballar amb la coordinadora de projectes de l’equip SEER (http://salutieducacioemocional.com/) per posar data als tallers d’educació emocional que es faran, aquest segon trimestre, als cursos de 4t i 5è.

També, han arribat els primers llibres per treballar a l’aula la prevenció dels abusos sexuals.