MÓN EDUCATIU

Comissió que organitza xerrades i tallers relacionats amb l’educació dels nostres fills.

 

 


NOTÍCIES

Hola!

Sóm la Comissió d’Inclusió de l’AFA de l’escola Jungfrau i tenim la voluntat de ser un punt de referència i d’informació per a totes les famílies que estiguin interessades en temes d’inclusió, tant les que tenen infants amb NEE (necessitats educatives específiques), com les que no. La intenció d’aquesta comissió és treballar i col·laborar amb l’escola per aconseguir una educació inclusiva de qualitat, entenent aquesta com la capacitat de potenciar i valorar la diversitat, comprendre i protegir les particularitats i promoure el respecte i el dret a ser diferent. Si vols pots conèixer els nostres objectius.

Aquesta és una comissió oberta a totes les famílies tant a aquelles amb les quals podem compartir les mateixes necessitats, com a aquelles que estiguin sensibilitzades i també a tots els membres de la comunitat educativa que hi vulguin participar.

Per començar, necessitem contactar amb les famílies amb fills/filles amb necessitats específiques ja que estem confeccionant un escrit dirigit a educació i per això seria interessant aconseguir el major número de famílies de NEE de l’escola. Us podeu posar en contacte amb nosaltres a traves de la bústia web.

Amb el suport del Grup Astronòmic de Tiana (https://astrotiana.org/), estem preparant una sortida nocturna per a famílies i infants a l’observatori astronòmic de Tiana.

https://pbs.twimg.com/media/FjzsKfPXEAosPKO?format=jpg&name=large

 

Hi haurà una xerrada introductòria (30-45 min aprox.) i després es farà l’observació des de la terrassa de l’observatori. En cas que l’observació no es pugui fer, es farà una visita a les instal·lacions. Pots consultar la ubicació de l’observatori a https://astrotiana.org/6459-com-arribar.

La data de la sortida encara està per tancar i serà o bé el divendres 31 de Març (de 20h a 22h) o bé el dissabte 01 d’Abril (de 20h a 22h).

Donat que el nombre de places és limitat, ens cal tenir una previsió dels adults i infants (a partir de 6 anys) que hi assistiran. Si us voleu apuntar a aquesta sortida, ompliu el següent formulari. Es seguirà l’ordre d’inscripció per tal d’assignar plaça.

https://forms.gle/n8wiXTWYtaDKMxBn8

Pots accedir al formulari d’inscripció amb aquest codi QR. El formulari estarà obert fins el 10 de març.

Benvolgudes famílies,

Us informem que dijous 2 de març a les 16.45h es realitzarà la formació “Com podem acompanyar els nostres fills per passar a l’ESO” amb una durada prevista de 90 min.

Podeu fer la inscripció a través de l’enllaç bit.ly/Inscripcions_PFF2023

 

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar informació de l’Ajuntament de Badalona:

Ens plau comunicar-vos que la nova edició del Programa de Formació per a Famílies ja està en marxa i us fem arribar el tríptic d’activitats.
Un total de 39 activitats -xerrades i tallers- sol·licitades pels diferents centres educatius participants en aquesta edició, i dues conferències d’àmbit ciutat.
Totes les activitats són obertes a tothom!

Us donem accés al formulari d’inscripció en línia. Us agraïm que llegiu amb atenció el formulari, abans de triar les activitats, per conèixer les condicions. 

Esperem que sigui del vostre interés

Benvolgudes famílies,

Us presentem el Programa de formació per a famílies de l’Ajutament de Badalona per a aquest 1r trimestre:

dl 3 d’octubre – 17.15 h (50’) – PRESENCIALEls minimúsics (Taller en família) (3-6) – Albada Blay, pedagoga musical – Lloc: Escola Josep Carner, c. del Brasil, s/n

Un espai per aprendre i gaudir de la música a través del joc, l’afecte i la creativitat.

NOTA: Per a aquesta activitat tenen preferència les famílies de l’escola Josep Carner i hi poden assistir un màxim de quinze infants acompanyats.

dt 4 d’octubre – 18.30 h – EN LÍNIA: Adolescents: el seu futur és en joc (12-18)  Roser Sellés, entrenadora (coach)

Partint d’un petit vídeo reflexionarem sobre què significa l’adolescència tant des del punt de vista dels joves com dels adults. Reflexionarem sobre els conceptes de responsabilitat, llibertat, normes, límits, talent i expectatives de futur. Compartirem algunes descobertes de la neurociència relacionades amb l’adolescència.

dj 6 d’octubre – 17.30 h – EN LÍNIA: Fora estrès! Hàbits i rutines (0-6) – Natàlia C. Sobregrau, psicòloga

Parlarem de la importància dels ritmes en els infants i de com compaginar el nostre ritme amb el seu per no estressar-nos. També tractarem dels aspectes evolutius del infants, de què podem esperar segons la seva edat i de com els ho podem demanar.

dt 18 d’octubre – 17.30 h – EN LÍNIA: Ajudar a aprendre des de casa (6-12) – Alba Castellví, educadora i mediadora

S’aprèn en molts contextos. Sovint relacionem l’aprenentatge amb l’escola, però la família és un entorn privilegiat on aprendre determinades coses que no s’aprendran en cap altre entorn. A més, arran del confinament hem vist la importància de saber acompanyar bé l’aprenentatge malgrat la falta de temps i de recursos de les famílies.

dj 20 d’octubre – 18.30 h – EN LÍNIA: La convivència a casa: malentesos, conflictes i frustracions. Intentem anar a millor! (TE: per a totes les etapes) – Unpont

La convivència és una font de benestar però, de vegades, es fa difícil. Els darrers anys han posat a prova la concòrdia i la calma a moltes llars. Després de la pressió a què hem estat i estem sotmesos, molts hem experimentat l’augment de la tensió personal i familiar, i hem viscut moments que poden dificultar els vincles.

En aquesta trobada en línia parlarem de com la frustració i el malestar dels adults pot incidir en els vincles amb la resta de la família i en el desenvolupament integral dels fills. Buscarem maneres d’entendre, prevenir i reparar els malentesos, els conflictes i les frustracions.

dt 25 d’octubre – 18.30 h – EN LÍNIA: Com puc reforçar l’autoestima dels meus fills? (12-18) – Carles Ventura, entrenador (coach)

El millor que podem deixar als fills són uns bons estudis… i una bona autoestima. L’autoestima els permet relacionar-se, estudiar o mirar-se al mirall des d’una perspectiva que els possibilita prendre les decisions més adequades als seus objectius i interessos. L’objectiu d’aquesta xerrada és donar eines pràctiques a pares i mares per ajudar els adolescents a tenir una autoestima sana. I no, no es tracta de dir-los només coses boniques!

dc 26 octubre – 18.30 h –PRESENCIALRecursos audiovisuals per prevenir els perills de les relacions socials i afectivosexuals en contextos virtuals durant l’adolescència (12-18)  Aina Aguilar Garrido – Lloc: Institut La Riera, riera de Canyadó, 49-51

Els adolescents es troben atrapats en un nou paradigma relacional on les xarxes socials i les eines tecnològiques defineixen els camins per on transcorren moltes de les relacions amb els amics. Aquest nou camí de comunicació és un gran desconegut per a molts dels adults propers als adolescents. Apareix, doncs, una ruptura generacional. A la xerrada donarem eines tant per conèixer els entorns virtuals i els riscos que comporten, com per acompanyar els nous adolescents i ajudar-los en cas que sorgeixin problemes com els que es podrien derivar del sexting, el grooming o el ciberassetjament.   

dj 3 de novembre -18.30 h – EN LÍNIA: Sexualitat i xarxes socials (12-18) – Chiara Foschi, d’EINES, serveis socioeducatius SCCL

La descoberta de la sexualitat en l’adolescència no va deslligada de l’ús de les xarxes socials. Els adolescents cerquen respostes i estímuls, en gran mesura, a través de dispositius tecnològics. La finalitat de l’activitat és conèixer què, com i quan d’aquesta necessitat per ajudar les famílies a fer un acompanyament més acurat i en concordança amb la realitat dels seus fills i filles.

Recordeu que us podeus inscriure directament des del formulari bit.ly/Ins-PFF o bé:

  • Escriure un correu a pff.badalona@gmail.cat (cal indicar nom, cognoms, nom de la xerrada, centre educatiu on van els fills, telèfon i adreça de correu)
  • Trucar als telèfons del Servei d’Educació municipal: 93 483 27 75 / 93 483 26 57