MÓN EDUCATIU

Comissió que organitza xerrades i tallers relacionats amb l’educació dels nostres fills.

 

 


NOTÍCIES

Us fem arribar informació sobre una xerrada de l’Ajuntament de Badalona oberta a totes les famílies:

L’assetjament entre iguals. Comprendre’l i prevenir-lo (etapa 6-12)
Reflexionarem al voltant de sentiments, actituds i possibles maneres d’actuar en situacions de bullying. Com identificar casos de bullying i conèixer els indicadors de risc. Entendre el rol que tenen les famílies i els professionals i la bona comunicació per a la seva prevenció. Oferir pautes educatives a les famílies per tal d’abordar aquesta realitat. Detectar indicadors que ajudin a prevenir riscos.
Dilluns 30 de Maig
Hora: 17:00
Escola Les Ciències, Carrer de la Ciència, 19
Bus: B2, B7
Formadora: Ester Angelats, d’EINES, serveis socioeducatius SCCL
Us podeu inscriure fent servir:
– el formulari bit.ly/Ins-PFF
– enviant un email a pff.badalona@gmail.com (cal indicar nom, cognoms, nom de la xerrada, centre educatiu on van els fills, telèfon i adreça de correu)
– trucant als telèfons del Servei d’Educació municipal: 93 483 27 75 / 93 483 26 57

La Jornada Continuada va prenent forma als municipis catalans, consolidant-se com una opció molt vàlida tant per a l’aprenentatge de l’infant com per a la conciliació familiar, en concret són 25 escoles que l’any vinent continuaran amb aquest horari i amb resultats molt positius.

Recordem que la Jornada Continuada no vol dir fer menys hores d’estudi o no tenir l’opció de sortir a un horari més tardà, com l’actual, i que això comporti més despesa per a les famílies. L’horari de la Jornada Continuada és el següent:

 

Amb l’horari continuat els nens que van a dinar a casa finalitzen a les 14h i els que es queden a menjador a les 16.30h; les activitats extraescolars s’inicien a les 16.30h com a l’actualitat.

Actualment la PLATAFORMA VOLEM JORNADA CONTÍNUA ha fet un pas endavant i s’ha constituït com a associació. Podeu trobar a la seva pàgina web tota la informació: www.educacioillibertat.org 

L’associació es va reunir amb el Departament d’Educació el passat 20 de desembre i es va obrir una nova porta al diàleg per estudiar la possibilitat d’uns nous horaris. Es realitzaran més reunions properament, fet important ja que fins a data d’avui tot havien estat negatives.

Per demanar la Jornada Continuada s’ha de tenir consens dins de l’escola i el recolzament de l’Ajuntament de la població. A Badalona, en reunions anteriors l’Ajuntament s’ha mostrat obert a l’opció d’uns canvis d’horaris en el cas que una escola ho demanés i a poder fer-ne els tràmits.

A l’Escola Jungfrau hi ha un grup de treball on us podeu adreçar per a consultes i apuntar-vos per estar informats o col·laborar activament: moneducatiu.afa@escolajungfrau.net

Recordeu que també podeu visualitzar la xerrada informativa que es va organitzar des del grup de treball de l’escola sobre la Jornada Continuada amb informació, dubtes i testimonis de famílies que ja la realitzen.

Des de l’aFFaC (Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya) s’ha impulsat recentment una consulta a nivell de tota la comunitat educativa, podeu consultar-ne la informació en aquest enllaç: https://affac.cat/affac/la-jornada-escolar-a-debat/?portfolioCats=100. Per respondre l’enquesta per a Famílies d’Alumnes, accediu aquí: https://participa.affac.cat/processes/jornada-escolar/f/20/. Teniu temps fins el 3 d’abril!


Els infants tenen ara un accés més lliure que mai a la informació i hi poden accedir abans, però aquesta informació no sempre és veraç o adient a la seva edat. La sexualitat té a veure amb conèixer el nostre cos i saber com funciona i també amb saber el valor de la intimitat i el respecte a la dels altres. Un gran tema sobre el qual parlar a casa. També és una oportunitat per enfortir vincles i que la família es converteixi en “refugi” on poder expressar-nos, preguntar i confiar.

Dijous 7 d’abril – 16.45 h

Elena Vélez, psicòloga

Lloc: Escola Jungfrau (gimnàs)

Cal un mínim d’inscripcions per poder dur a terme la xerrada.

Us podeu inscriure: – fent servir el formulari bit.ly/Ins-PFF – enviant un email a pff.badalona@gmail.com (cal indicar nom, cognoms, nom de la xerrada, centre educatiu on van els fills, telèfon i adreça de correu)

 

També us recordem les properes xerrades programades:

Famílies,

Us recordem les formacions de l’Ajuntament de Badalona programades per la setmana vinent.

Podeu descarregar aquí el programa.

Recordem que per participar-hi cal fer dos passos:

1: registre a: bit.ly/Registre-PFF

2: inscripció a l’activitat triada: bit.ly/Ins-PFF

Famílies!

La federació d’AFA de Catalunya (aFFaC) ofereix un taller webinar sobre Eines per parlar de sexualitat amb els infants de 9 a 12 anys a càrrec de Martí Torra, membre del Grup de recerca AFIN (Universitat Autònoma de Barcelona).

Dia: 17 de novembre
Hora: 18:30h
Destinatàries: Famílies, professorat, membres d’AFA, professionals de l’educació i qualsevol persona interessada en la temàtica.
Preu: gratuït per membres de l’AFA Jungfrau.
Aforament màxim: 80 assistents.

Si esteu interessades en participar-hi, ompliu el següent formulari i posteriorment feu la inscripció al Formulari aFFaC