MÓN EDUCATIU

Comissió dels temes relacionats amb la formació i el projecte educatiu.

Té els següents grups de treball:

 

  • Formació de pares. Organitza xerrades i tallers relacionats amb l’educació dels nostres fills.
  • Família – Escola. Comissió que vol facilitar la comunicació entre l’escola i les famílies de manera bidireccional aportant informació, propostes i recursos.

 

 


NOTÍCIES

Benvolgudes famílies,

S’acaba un curs molt especial per tot el que hem viscut en els últims mesos. Un curs en el que els més petits han estat confinats a casa durant mesos i no han pogut gaudir dels seus amics i amigues als que han trobat a faltar moltíssim.

L’amistat és un dels pilars fonamentals de la nostra salut emocional i per això és tant important escollir bé els nostres amics i cuidar-los i estimar-los com es mereixen.

Hi ha un munt de contes que ens parlen de la importància de l’amistat, contes sobre la solidaritat, la generositat i l’empatia.

Volem tancar el curs amb el taller de Booklife de biblioteràpia i prescripció literària dedicat a l’Amistat. Perquè aquests dies ens n’hem adonat que sense els amics, tot seria molt més difícil.

Us esperem dilluns 22 de juny a les 19 h al compte d’instagram @afajungfrau

Benvolgudes famílies,

Aquests dies malauradament molts estem passant per processos de Dol, també els més menuts. Els contes són una eina fantàstica per explicar als petits com gestionar les pèrdues, per ajudar-los a explicar com se senten, i per compartir junts aquests moments dolorosos.

Per això us proposem aquest taller de Dol per a tota la família. Analitzarem com la literatura ens ajuda a entendre aquest sentiment universal.

Us esperem dijous 11 de juny a les 19.00 h. al compte d’Instagram @afajungfrau

Booklife és un projecte de Biblioteràpia i prescripció literària, on a través de la literatura abordem sentiments, emocions, situacions complexes o diferents moments de la vida com la Por, el Dol, l’Esperança, la Culpa, la Gelosia, la Resiliència, l’angoixa, l’Amistat, etc.

Esperem que la literatura sigui una bona companyia.

Us informem de totes les activitats formatives que es realitzaran als centres educatius de la zona 4 i 6 de Badalona durant l’any 2020.

Podeu participar en qualsevol d’aquestes activitats.

Si hi esteu interessats, us haureu de posar en contacte amb l’AMPA/AFA del centre organitzador.

Aquí teniu l’enllaç:

ZONA 4 i 6 – ASSIGNACIÓ FORMACIONS 2020

 

Benvolgudes famílies,

En relació als exitosos tallers d’Educació Emocional iniciats el curs passat a 4t i 5è, us anunciem que aquest curs hem potenciat aquest tipus d’actuacions per millorar la gestió emocional i la resolució de conflictes.

Les hem fet extensives a tota a comunitat educativa amb un Projecte Integral: tallers dins les classes amb tots els infants, formació per al professorat i també per a les famílies.

Al llarg del primer i segon trimestre d’aquest curs es realitzaran 3 tallers amb format x2 a cada aula de P3 a 6è que signifiquen:

  • Una reunió inicial amb els tutors/es.
  • 3 tallers a l’aula impartits per la formadora de SEER.
  • Material de consolidació perquè el tutor/a el pugui desenvolupar a la tutoria després de cada taller.
  • Una reunió posterior amb l’equip docent.

El format d’aquests tallers permet donar continuïtat als objectius pedagògics de l’escola i aconseguir la implicació de la canalla, tot mitjançant el treball dels tutors amb els materials de consolidació dins les classes.

El Projecte Integral també inclou 6 hores de formació al claustre per tal que els mestres tinguin més eines per treballar l’educació emocional i la resolució de conflictes. També, una sessió de 2 hores per a famílies ja que som part de la comunitat educativa i hem de treballar tots alhora per poder donar continuïtat a la feina feta a l’escola.

El proper dimarts 5 de febrer a les 20 h a la biblioteca de l’escola (entrada pel c/Agustí Montal) es farà el taller-xerrada d’educació emocional:

“Educar sentint, educar amb sentit” 

INSCRIPCIÓ (tancada)

Els espais formatius per a mares i pares estan pensats com a espais tallers/xerrades on poder comprendre millor la dimensió emocional del nen/a, aportar amplitud de mirada envers el desenvolupament socioemocional dels nostres fills/es, i entrenar eines per a la consolidació de les relacions positives en l’acompanyament que fem al llarg de la vida.

Cada sessió esdevé una ‘Càpsula Emocional’ on:

  • Prendre consciència de la rellevància de l’educació socioemocional per afavorir el benestar de l’infant i/o adolescent.
  • Entrenar les pròpies habilitats socioemocionals envers el nostre autoconeixement i les relació positives amb els nostres fills i filles.
  • Comprendre millor les capacitats emocionals dels nostres fills/es per poder treure’n profit en la promoció del benestar personal i familiar.

La Secretaria de Família de la Generalitat crea el programa de suport a la parentalitat “CRÉIXER EN FAMÍLIA”, amb l’objectiu d’orientar, reforçar i donar eines als pares i les mares en l’educació dels seus fills i filles de 0 a 16 anys.

Ofereix CICLES DE TALLERS guiats per professionals experts en la formació de famílies en què les prioritats són reflexionar en relació amb per què educar, què fer i com fer-ho.

Consten de 6 sessions de dues hores al voltant de temàtiques diverses. L’última trobada serà una sessió monogràfica, on les famílies participants hauran d’escollir el tema a tractar a partir d’unes propostes.

INICI: dimecres 17 d’octubre

HORARI: de 18’30h a 20’30h

LLOC: Biblioteca Escola Jungfrau

CONTINGUTS – Tallers de 6-12 anys:

Sessió 1 – 17 d’octubre         El respecte i la confiança permet equivocar-nos!

Sessió 2 –25 d’octubre         Fills autònoms, no obedients!

Sessió 3 – 7 de novembre    Conflictes i responsabilitats

Sessió 4 – 15 de novembre    Tal faràs, tal educaràs!

Sessió 5 – 21 de novembre    No s’aprèn només a l’escola!

Sessió 6 – 29 de novembre    Sessió monogràfica.

INSCRIPCIÓ: Cal fer inscripció prèvia a l’AFA per assistir a aquest cicle de tallers per mail o al telèfon 934640009 (de dilluns a dijous de 16.30 a 18.30h). 

Els tallers es realitzaran amb un grup mínim de 15 persones.