Patis

Aquest grup de treball neix d’una frustració, la de veure els nostres fills jugar en un pati de ciment desnaturalitzat i poc amable, condicionat al joc de la pilota i poc favorable a potenciar la imaginació, els espai d’aventura i les relacions. En aquest sentit, des de l’equip de patis volem reflexionar i actuar per tal de renaturalitzar l’espai exterior i convertir-lo en un espai educatiu més, no només d’esbarjo. Un espai exterior que tingui continuïtat amb la lògica interior, coherent amb la designació d’escola verda i que fomenti els valors que es treballen a dins.

Són moltes les escoles que estan en aquest procés de transformació i pensem que l’escola Jungfrau no en pot quedar al marge. És per això que volem crear les sinèrgies que facin falta per engrescar tota la comunitat educativa, pares, mestres, alumnes i administració perquè se sumin en aquesta revolució dels patis. Necessitem experts en tot però sobretot gent motivada.

Qui estigui interessat a repensar els espais exteriors de la nostra escola que es posi en contacte a través de la bústia web, us hi esperem!

Recull de Recursos


NOTÍCIES

Benvolgudes famílies, a poc a poc les gestions van donant els seus fruits. Avui a la tarda han vingut a muntar el tipi que vam comprar a la Cooperativa l’Albera de Badalona. Després d’estudiar on ubicar-lo vam decidir que, per evitar el petit pendent que hi ha a la banda de la reixa del vial, el millor era col·locar-lo entre dues moreres, aprofitant que el terreny és més planer.

I aquest és el resultat:

 

 

 

 

 

 

 

Esperem que els nens i nenes de l’escola el puguin gaudir al màxim!!

Benvolgudes famílies, comencem el curs amb molt bones notícies!! La setmana passada la brigada municipal va venir a plantar les quatre moreres que teníem emparaulades amb la regidoria de Medi Ambient. Us recordem que va ser impossible plantar més moreres a la part de la reixa del vial perquè hi passava un tub de gas i per això es va optar per plantar-les dins de testos. A la comissió verda estem molt contentes perquè és un bon començament. Esperem que vagin creixent i que ben aviat tinguem un passeig frondós i ple d’ombra! Aprofitem per recordar que qui vulgui sumar-se a l’equip de treball de patis serà molt benvinguda! Ens podeu contactar a l’adreça: patis.ampajungfrau@gmail.com.

Hola, famílies!

L’Equip de Patis de la Comissió Verda fa molt temps que no piula, però no ens hem adormit, hem estat fent la formigueta. Recordeu que abans de Nadal us vam passar una enquesta per qüestionar-nos quin tipus de patis volíem? Doncs amb totes les idees que vam extreure de les enquestes passades a les famílies, alumnes i mestres, l’empresa Milanta ha dissenyat un projecte a mida.

El voleu conèixer?

Aquí teniu la proposta que ens fan per reformar el vial, el pati de primària:

A grans trets, les propostes són aquestes:

  • Emmarcar amb travesses de fusta la part dels arbres i recobrir-ho d’escorça de pi per tal de trencar amb l’homogeneïtat i duresa del ciment.
  • Aprofitar aquest espai natural per crear el que en diuen “àgores”, un conjunt de travesses disposades de tal manera que afavoreixin punts de trobada i relació entre els alumnes.
  • Convertir el vial en un passeig de pèrgoles discontínues aprofitant la reixa que separa el vial i les grades de les pistes poliesportives.
  • Col·locar jardineres disposades a la banda de la reixa per a plantar-hi entre altres coses, enfiladisses, que ens permetrien crear ombra a la pèrgola.
  • Posar travesses de fusta entre els graons de les pistes poliesportives per disminuir-ne l’alçada i així millorar-ne l’accessibilitat.

Aquí, podeu veure l’alçat de les pèrgoles:

I aquí, la proposta pel pati d’infantil:

L’empresa Milanta valora molt positivament aquest espai i ens proposa algunes idees:

  • Espai de joc simbòlic (això ja ho tenim amb la nova cuineta)
  • Turó de sorra amb plantes i pedres per crear desnivells.

Com us podeu imaginar, estem molt contentes d’aquesta proposta però alhora som conscients que tenim un llarg camí per recórrer. Sabem que necessitem la complicitat de l’Administració per dur a terme la majoria de les propostes i, per això, hem iniciat alguns contactes. Estem en una cursa de fons però no defallirem!

Malauradament, aquest any ha sigut econòmicament complicat i no hem pogut portar a terme tot el que ens havíem plantejat en un inici. Tanmateix, ens ha servit per a esprémer la imaginació i pensar en alternatives més factibles. La nostra prioritat és millorar el pati de primària perquè creiem que és el que més ho necessita, per això, a curt termini esperem poder-vos ensenyar un tipi i una tarima de fusta que serveixi de teatret!

Per acabar, l’Equip de Treball de Patis de l’AMPA volem fer un agraïment públic al Martí Gallego, perquè sense la seva dedicació i entusiasme cap de les nostres intencions de renovar el pati s’hagués complert. Gràcies per les teves observacions, propostes i suggeriments i, sobretot, per les hores que has dedicat a fer que les nostres filles i fills puguin gaudir encara més del pati!

Una nova inversió del projecte escola aprovada a l’assemblea general que es posa en marxa!

I les moreres del pati ja comencen a treure fulles! Benvinguda primavera!

Us enllacem la publicació del web de l’escola amb fotografies de la visita:

https://escolajungfrau.wordpress.com/2017/10/09/dos-regidors-visiten-la-nostra-escola/