Camins Escolars

Grup de treball dedicat a crear els camins escolars.

  • Fase 1: Estudi de mobilitat dels alumnes
  • Fase 2: traçar els diferents ramals del camí escolar i solucions a la mobilitat dels alumnes (pàrquing patinets i bicicletes).

 


NOTÍCIES

Què és això dels camins escolars? Vinc en cotxe, m’afecta? Tinc dubtes sobre a partir de quina edat puc enviar al meu fill o filla sol a l’escola. El poso en risc o el faig més autònom? Què aprenen els nostres fills a les xerrades de la guàrdia urbana?

Si tens algun d’aquests dubtes… vine i no deixis passar l’oportunitat d’escoltar els agents d’educació vial. L’activitat està adreçada als adults.

L’entrada és lliure però us demanem que feu inscripció prèvia enviant un mail a formacio.afa@escolajungfrau.net per tal de facilitar-nos la tasca d’organització de la sala.

Tindrà lloc a la biblioteca i està organitzat pell grup de treball de formació de pares i el de camins escolars.

Que no t’ho expliquin!! Vine.

Fa 5 anys, un parell de persones de l’AFA van creure que l’escola havia d’obrir-se al barri i a la ciutat en àmbits diferents a aquells en què participava la Colla gegantera. La colla ho fa en espais de cultura popular, l’AFA volia ser present en espais de reivindicació i promoció educativa (la Diada de l’educació pública de FAMPAS i la Festa del Badiu organitzada per l’AV del Centre).

Enguany, no tindrem paradeta a la zona d’entitats perquè no som prou gent, però oferirem un espai de joc ubicat prop del bar i de Can Cinto. Farem una gimcana al voltant del projecte dels camins escolars. Tots els que passeu pels espais de totes les entitats rebreu un detallet dels organitzadors. Hi serem diverses AFA i esplais.

Com a novetat, aquest any hi haurà un espai 0-3 anys a la Glorieta amb contacontes continuat d’11 a 13 h.

Pels que no hi hagueu anat mai, sapigueu que totes les activitats són gratuïtes: tir amb arc, 3×3 bàsquet, bitlles catalanes, manualitats, jocs… És una bona finestra per conèixer els casals d’estiu i les entitats de la ciutat.

Les famílies que ho desitgeu, podreu quedar-vos al dinar (preus molt populars) que tindrà lloc a les 14 h a Can Cinto. Els tiquets s’hauran de comprar abans. Podreu preguntar-nos on, el mateix dia, a l’estand.

Cliqueu aquí i apunteu-vos per a col laborar-hi!

Tots plegats farem més festa!

 

Adjuntem l’enllaç per respondre el qüestionari d’hàbits de mobilitat que poden omplir les famílies de cicle infantil i inicial i omplir directament l’alumnat a partir de 3r i els i les mestres de l’escola així com el PAS. Es tracta d’una enquesta confeccionada pel nostre ajuntament i que servirà per proposar millores en la mobilitat escolar. L’enquesta requereix que s’ompli una per cada fill escolaritzat a l’escola jungfrau o la seva àrea d’influència (escoles Nen Jesús de Praga, Cultural i Maristes).  És l’hora de proposar un semàfor, un pas de vianant en una cruïlla determinada, un aparcament controlat, etc…. la comissió vetllarà perquè totes les respostes arribin a l’ajuntament i tinguem una devolució de cada proposta. Moltes gràcies per la vostra col·laboració i recordeu que el termini s’acaba el 10 de maig.

 

https://goo.gl/forms/i2u4e3nO5Q6B9SMD2

Durant la Marató 2017 es va fer una activitat orientada als infants de l’escola per tal d’explicar Què és un camí escolar i perquè és important per l’escola (families, alumnes i mestres). L’activitat va consistir en bufar una palleta i moure petites boles per diferents camins dibuixats. La pilota s’havia de desplaçar de les llars fins a l’escola.  Donem les gràcies a la comissió de la Marató per donar-nos un espai dins la seva activitat. Potser no va quedar gaire clar el missatge però la idea era començar a caminar plegats cap al disseny dels camins més habituals per arribar a l’escola.

El passat 26 d’octubre el grup de Treball Camins Escolars on hi son representades diferents escoles, la nostra inclosa, la DGT, els agents de la Guàrdia Urbana que fan educació viària, el departament d’educació i el de mobilitat, FAMPAS Badalona, diverses associacions veïnals, entre d’altres, van acordar escollir a l’escola Jungfrau, l’escola Maregassa i l’escola Progrés com a projectes de camins escolars pel proper curs 2017-2018.