COMISSIÓ VERDA

Comissió dedicada a fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits de l’escola.

Hi ha els següents grups de treball:

  • Camins escolars. Promou la creació d’un camí escolar.
  • Patis. Participa amb el comitè verd de l’escola per millorar els espais exteriors de l’escola.
  • Socialització de llibres. Participa a la Comissió de Socialització creada i liderada per l’escola.

 


NOTÍCIES

Benvolgudes famílies, a poc a poc les gestions van donant els seus fruits. Avui a la tarda han vingut a muntar el tipi que vam comprar a la Cooperativa l’Albera de Badalona. Després d’estudiar on ubicar-lo vam decidir que, per evitar el petit pendent que hi ha a la banda de la reixa del vial, el millor era col·locar-lo entre dues moreres, aprofitant que el terreny és més planer.

I aquest és el resultat:

 

 

 

 

 

 

 

Esperem que els nens i nenes de l’escola el puguin gaudir al màxim!!

El nostre CAMÍ ESCOLAR s’inaugura i, com ja haureu vist, NO ESTÀ SENYALITZAT ENCARA.

Fa dos cursos, vam iniciar el grup de treball dels camins escolars per aconseguir que l’entorn i el camí de casa a l’escola fos més segur i sostenible. Gràcies a la feina de totes les famílies, vam recollir dades sobre els trasllats a l’escola i vam fer una aranya de mobilitat, pas indispensable per poder elaborar un projecte de camí escolar.

Des de l’Ajuntament de Badalona, se’ns donava suport i el compromís que a inicis del nou curs escolar, durant la setmana de la mobilitat, podríem inaugurar la nova senyalització del nostre camí: el camí amic dels romans.

I ja arribat el dia! Divendres, 21 de setembre, es farà l’acte d’inauguració del camí escolar, juntament amb 7 escoles més de la nostra zona. Hi haurà una rua que sortirà a les 16.30 h de la porta de petits de l’escola i anirà fins a la plaça Ernest Lluch (davant l’Anís del Mono).

Anem a fer-hi soroll!

 

Tot i que volem celebrar la feina feta i agafar forces per la que falta per fer, volem reivindicar el nostre camí, i demanar que s’assenyali!

Els principals camins per on les famílies arriben a l’escola haurien d’estar indicats, des del més llunyà fins al més proper, fer-los més segurs (necessiten més semàfors, passos de vianants, solucions al dèficit d’aparcament…) i pacificar els principals carrers per tal que el trànsit sigui més sostenible.

Ens acompanyaran els gegants i si porteu instruments podrem fer més soroll. No us oblideu de la samarreta groga de l’escola pública! A l’arribada a la plaça, hi haurà un grup d’animació i berenar per tothom. 

Anem a reclamar el nostre camí!
#OnÉsElCamíEscolar? 

Benvolgudes famílies, comencem el curs amb molt bones notícies!! La setmana passada la brigada municipal va venir a plantar les quatre moreres que teníem emparaulades amb la regidoria de Medi Ambient. Us recordem que va ser impossible plantar més moreres a la part de la reixa del vial perquè hi passava un tub de gas i per això es va optar per plantar-les dins de testos. A la comissió verda estem molt contentes perquè és un bon començament. Esperem que vagin creixent i que ben aviat tinguem un passeig frondós i ple d’ombra! Aprofitem per recordar que qui vulgui sumar-se a l’equip de treball de patis serà molt benvinguda! Ens podeu contactar a l’adreça: patis.ampajungfrau@gmail.com.

Benvolgudes famílies!

Per anar encarant la tornada a l’escola, us convoquem a folrar llibres el proper dimarts, 4 de setembre de 18 a 20 h a la biblioteca de l’escola.

Encara que només pugueu estar-vos-hi una estoneta, tota ajuda serà benvinguda.

Moltes gràcies!

Benvolgudes famílies,

Ja sabeu que des de fa uns anys, l’AFA ofereix la possibilitat de comprar conjuntament els quadernets de treball que l’escola demana. Això suposa d’una banda un estalvi per a les famílies i de l’altra, la comoditat de tenir els llibres a l’escola el primer dia de curs.

Us informem que a partir d’aquest any la quota de socialització passa a ser de reprografia per decisió de la direcció de l’escola d’anar deixant d’utilitzar llibres de text.

Recordem que només és per als alumnes de primària. A la circular que rebreu conjuntament amb les d’estiu de l’escola, s’especifica que cada curs té una quota de reprografia (que ha de pagar tothom) i una quota de quadernets (que han de pagar les famílies que vulguin fer ús del servei).

El rebut d’aquesta quota es girarà durant el mes de juliol al compte corrent on es cobra l’AFA a les famílies que tenen domiciliació bancària i per les que paguen en efectiu, cal passar a fer el pagament per la Secretaria de l’AFA abans del dia 15 de juliol (horari de juliol de dilluns a divendres de 15:00 a 17:00h).

Si alguna família no vol fer ús del servei de compra de quadernets, us preguem que ho comuniqui al grup de treball de Socialització (socialitzacio.afa@escolajungfrau.net) abans del dia 10 de juliol de 2018 i se li cobrarà només la quota de reprografia.