COMISSIÓ VERDA

Comissió dedicada a fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits de l’escola.

Hi ha els següents grups de treball:

  • Camins escolars. Promou la creació d’un camí escolar.
  • Patis. Participa amb el comitè verd de l’escola per millorar els espais exteriors de l’escola.
  • Socialització de llibres. Participa a la Comissió de Socialització creada i liderada per l’escola.

 


NOTÍCIES

Des de la comissió de camins, estem dissenyant un petit joc però necessitem la vostra ajuda. Tots aquells i aquelles que ho desitgin: pares, mares, àvies, avis, germans, germanes, mestres i alumnes podeu participar fins el dia 1 d’abril al nostre concurs de dibuix. 

El repte: dibuixar un dimoniet o una dimonieta vestit/da amb bata que vagi caminant. Posa-hi color si et ve de gust.

Com participar: el teu dibuix ha de ser original en dinA4, l’has d’escanejar i enviar en format digital a caminsescolars.ampajungfrau@gmail.com, en el mail posa’ns el teu nom o el de la teva colla si l’heu fet en grup i la vostra edat i moooolta sort… un jurat decidirà el guanyador/a… la primera setmana d’abril.

El premi: el teu dimoniet o dimonieta serà la nostra mascota i protagonitzara el nostre joc. I l’autor rebrà un diploma i li farem una entrevista.

Corre, agafa un llapis i comença a dibuixar!!!

 

 

A l’inici de curs es van inaugurar, per part de l’Ajuntament de Badalona, dos nous camins escolars a la ciutat.

El dia de la inauguració vam deixar clar que ens semblava una celebració precipitada ja que l’única actuació que s’havia fet al respecte era pintar un senyal verd als passos de vianants (senyal que alerta al vianant i no al vehicle, que és qui ha d’estar més atent).

A dia d’avui, la seguretat i la pacificació del trànsit en els recorreguts habituals cap a l’escola no estan assegurats. Habitualment, podem trobar escenes com les següents:

És per això que us animem a denunciar aquestes situacions d’inseguretat en els vostres recorreguts diaris a través de Twitter i Instagram. No oblideu el hashtag #camíjungfrau i les etiquetes @AlcaldePastor @AfaJungfrau.

Benvolgudes famílies, a poc a poc les gestions van donant els seus fruits. Avui a la tarda han vingut a muntar el tipi que vam comprar a la Cooperativa l’Albera de Badalona. Després d’estudiar on ubicar-lo vam decidir que, per evitar el petit pendent que hi ha a la banda de la reixa del vial, el millor era col·locar-lo entre dues moreres, aprofitant que el terreny és més planer.

I aquest és el resultat:

 

 

 

 

 

 

 

Esperem que els nens i nenes de l’escola el puguin gaudir al màxim!!

El nostre CAMÍ ESCOLAR s’inaugura i, com ja haureu vist, NO ESTÀ SENYALITZAT ENCARA.

Fa dos cursos, vam iniciar el grup de treball dels camins escolars per aconseguir que l’entorn i el camí de casa a l’escola fos més segur i sostenible. Gràcies a la feina de totes les famílies, vam recollir dades sobre els trasllats a l’escola i vam fer una aranya de mobilitat, pas indispensable per poder elaborar un projecte de camí escolar.

Des de l’Ajuntament de Badalona, se’ns donava suport i el compromís que a inicis del nou curs escolar, durant la setmana de la mobilitat, podríem inaugurar la nova senyalització del nostre camí: el camí amic dels romans.

I ja arribat el dia! Divendres, 21 de setembre, es farà l’acte d’inauguració del camí escolar, juntament amb 7 escoles més de la nostra zona. Hi haurà una rua que sortirà a les 16.30 h de la porta de petits de l’escola i anirà fins a la plaça Ernest Lluch (davant l’Anís del Mono).

Anem a fer-hi soroll!

 

Tot i que volem celebrar la feina feta i agafar forces per la que falta per fer, volem reivindicar el nostre camí, i demanar que s’assenyali!

Els principals camins per on les famílies arriben a l’escola haurien d’estar indicats, des del més llunyà fins al més proper, fer-los més segurs (necessiten més semàfors, passos de vianants, solucions al dèficit d’aparcament…) i pacificar els principals carrers per tal que el trànsit sigui més sostenible.

Ens acompanyaran els gegants i si porteu instruments podrem fer més soroll. No us oblideu de la samarreta groga de l’escola pública! A l’arribada a la plaça, hi haurà un grup d’animació i berenar per tothom. 

Anem a reclamar el nostre camí!
#OnÉsElCamíEscolar? 

Benvolgudes famílies, comencem el curs amb molt bones notícies!! La setmana passada la brigada municipal va venir a plantar les quatre moreres que teníem emparaulades amb la regidoria de Medi Ambient. Us recordem que va ser impossible plantar més moreres a la part de la reixa del vial perquè hi passava un tub de gas i per això es va optar per plantar-les dins de testos. A la comissió verda estem molt contentes perquè és un bon començament. Esperem que vagin creixent i que ben aviat tinguem un passeig frondós i ple d’ombra! Aprofitem per recordar que qui vulgui sumar-se a l’equip de treball de patis serà molt benvinguda! Ens podeu contactar a l’adreça: patis.ampajungfrau@gmail.com.