COMISSIÓ VERDA

Comissió dedicada a fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits de l’escola.

Hi ha els següents grups de treball:

  • Camins escolars. Promou la creació d’un camí escolar.
  • Patis. Participa amb el comitè verd de l’escola per millorar els espais exteriors de l’escola.
  • Socialització de llibres. Participa a la Comissió de Socialització creada i liderada per l’escola.

 


NOTÍCIES

Benvolgudes famílies,

Ja sabeu que des de fa uns anys, l’AFA ofereix la possibilitat de comprar conjuntament els quadernets de treball que l’escola demana. Això suposa d’una banda un estalvi per a les famílies i de l’altra, la comoditat de tenir els llibres a l’escola el primer dia de curs.

Us informem que a partir d’aquest any la quota de socialització passa a ser de reprografia per decisió de la direcció de l’escola d’anar deixant d’utilitzar llibres de text.

Recordem que només és per als alumnes de primària. A la circular que rebreu conjuntament amb les d’estiu de l’escola, s’especifica que cada curs té una quota de reprografia (que ha de pagar tothom) i una quota de quadernets (que han de pagar les famílies que vulguin fer ús del servei).

El rebut d’aquesta quota es girarà durant el mes de juliol al compte corrent on es cobra l’AFA a les famílies que tenen domiciliació bancària i per les que paguen en efectiu, cal passar a fer el pagament per la Secretaria de l’AFA abans del dia 15 de juliol (horari de juliol de dilluns a divendres de 15:00 a 17:00h).

Si alguna família no vol fer ús del servei de compra de quadernets, us preguem que ho comuniqui al grup de treball de Socialització (socialitzacio.afa@escolajungfrau.net) abans del dia 10 de juliol de 2018 i se li cobrarà només la quota de reprografia.

Hola, famílies!

L’Equip de Patis de la Comissió Verda fa molt temps que no piula, però no ens hem adormit, hem estat fent la formigueta. Recordeu que abans de Nadal us vam passar una enquesta per qüestionar-nos quin tipus de patis volíem? Doncs amb totes les idees que vam extreure de les enquestes passades a les famílies, alumnes i mestres, l’empresa Milanta ha dissenyat un projecte a mida.

El voleu conèixer?

Aquí teniu la proposta que ens fan per reformar el vial, el pati de primària:

A grans trets, les propostes són aquestes:

  • Emmarcar amb travesses de fusta la part dels arbres i recobrir-ho d’escorça de pi per tal de trencar amb l’homogeneïtat i duresa del ciment.
  • Aprofitar aquest espai natural per crear el que en diuen “àgores”, un conjunt de travesses disposades de tal manera que afavoreixin punts de trobada i relació entre els alumnes.
  • Convertir el vial en un passeig de pèrgoles discontínues aprofitant la reixa que separa el vial i les grades de les pistes poliesportives.
  • Col·locar jardineres disposades a la banda de la reixa per a plantar-hi entre altres coses, enfiladisses, que ens permetrien crear ombra a la pèrgola.
  • Posar travesses de fusta entre els graons de les pistes poliesportives per disminuir-ne l’alçada i així millorar-ne l’accessibilitat.

Aquí, podeu veure l’alçat de les pèrgoles:

I aquí, la proposta pel pati d’infantil:

L’empresa Milanta valora molt positivament aquest espai i ens proposa algunes idees:

  • Espai de joc simbòlic (això ja ho tenim amb la nova cuineta)
  • Turó de sorra amb plantes i pedres per crear desnivells.

Com us podeu imaginar, estem molt contentes d’aquesta proposta però alhora som conscients que tenim un llarg camí per recórrer. Sabem que necessitem la complicitat de l’Administració per dur a terme la majoria de les propostes i, per això, hem iniciat alguns contactes. Estem en una cursa de fons però no defallirem!

Malauradament, aquest any ha sigut econòmicament complicat i no hem pogut portar a terme tot el que ens havíem plantejat en un inici. Tanmateix, ens ha servit per a esprémer la imaginació i pensar en alternatives més factibles. La nostra prioritat és millorar el pati de primària perquè creiem que és el que més ho necessita, per això, a curt termini esperem poder-vos ensenyar un tipi i una tarima de fusta que serveixi de teatret!

Per acabar, l’Equip de Treball de Patis de l’AMPA volem fer un agraïment públic al Martí Gallego, perquè sense la seva dedicació i entusiasme cap de les nostres intencions de renovar el pati s’hagués complert. Gràcies per les teves observacions, propostes i suggeriments i, sobretot, per les hores que has dedicat a fer que les nostres filles i fills puguin gaudir encara més del pati!

En l’anterior post sobre dades de mobilitat de Badalona hem destacat les dades més rellevants de la ciutat perque en tingueu coneixement i perque tingueu una panoràmica sobre el tema. La nostra participació com a AFA jungfrau dins la comissió de camins escolars de la ciutat implica conèixer aquesta realitat de la ciutat de Badalona. Dit això, us explicarem una xerrada molt rica i molt propera que va tenir lloc ahir.

La unitat d’educació vial de la guàrdia urbana 👮🏻‍♀️👮🏻‍♂️ha visitat la nostra escola, en una xerrada molt especial adreçada a les mares (hem trobat a faltar la representacio masculina😜) sobre els camins escolars al voltant de la jungfrau. Ens han avançat alguns resultats sobre l’enquesta de camins feta al mes de maig i que actualment estan analitzant des del departament de mobilitat de l’Ajuntament.

L’enquesta l’han respost uns 166 alumnes i llurs famílies. Les dades han posat de relleu que 148 acudeixen a l’escola a peu (som una escola força verda🌼) però han destacat que només 10 acudeixen sols i  d’aquests 2 amb amics.  Ens han explicat que podem posar en marxa un pedibus ( en breu penjarem l’experiència de Xàtiva). Amb les nostres aportacions de millores a l’entorn de l’escola, ens han comentat que faran un esforç tècnic des de l’Ajuntament per retornar-nos quines es podrien posar en marxa en un termini curt (p.ex. Canviar velocitat d’un semàfor o pintar un pas de vianant) i quines haurien de passar tot un procès de validació molt més lent (p. Ex. Instal.lació nou semafor o ampliacio de voreres).

Ens han demanat col.laboració  en la seva tasca educativa ja que cada curs fan tallers d’educació vial a 2n, 4rt i 6è  i reconeixen que hi ha una gran tasca a fer amb les families ja que els adults som grans exemples per als nostres fills i filles.

Ofereixen a l’AFA Jungfrau col.laboració per a treballar conjuntament sobre els nous camins que podrien inaugurar-se al octubre i ens ofereixen dues possibilitats: la primera mantenir xerrades com la d’avui i la segona fomentar que un grup classe esdevingui agent civic, alumnat especialment sensibilitzat, i traslladar a la resta d’alumnes els seus descobriments.

No obliden la col.laboració indispensable dels mestres en la educació viària i en el projecte de camins i ens han explicat que aquest curs va tenir lloc la prova pilot del Mobilona, festa de l’educació vial en horari lectiu, on hi van participar 7 escoles perque els mestres implicats formaven part de l’equip pedagogic que crea els materials d’educació vial i que té el reconeixement del CRP.  Ens conviden a participar en la del curs vinent però ens demanen que algun/na mestre/a estigui al grup de treball.

La xerrada va acabar amb uns materials sobre cadiretes infantils i un petit obsequi als assistents.

La comissio vol agrair públicament les vostres aportacions i felicitar-vos per la xerrada. Segur que repetirem.

Papis i mamis de la Jungfrau, els camins escolars seran una realitat a l’octubre 2018. Comptem amb tots i totes per millorar l’entorn escolar i oferir als nostres fills i filles una alternativa per acudir a l’escola que sigui divertida, amb més autonomia i en companyia i que alhora sigui un suport a les families que tenim necessitat de conciliar la vida familiar i laboral.

Acompanyeu-nos en aquest camí.

Comissió de camins escolars.

Font: ajuntament de Barcelona

Les dades sobre mobilitat a Badalona s’han obtingut a partir dels resultats de l’Enquesta de Mobilitat Quotidiana 2006 (EMQ 2006), promoguda per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat de Catalunya.

Les principals conclusions que s’obtenen d’aquest estudi són les següents:

Dades generals

Els residents a Badalona realitzen un total de 710.499 desplaçaments en dia feiner, és a dir 3,35 per persona, mentre que en cap de setmana el nombre és de 503.624 (2,37 per persona).

Dels desplaçaments en dia feiner fets pels residents a Badalona, un 64,2% són moviments interns de Badalona, mentre que el 32,8% (233.241) són de connexió, principalment amb Barcelona.

Desplaçaments a Badalona

En un dia feiner, a Badalona hi ha 132.095 desplaçaments de persones no residents al municipi.

Mitjans de transport

Dels 710.499 desplaçaments realitzats en dia feiner pels residents a Badalona, el 50% es realitzen amb modes no motoritzats (a peu o en bicicleta), el 31% en transport privat i el 19% en transport públic.

Gràfic transport

El metro i l’autobús urbà són els mitjans de transport públic més utilitzats pels residents a Badalona.

En general els desplaçaments són unimodals (92,9%). En els desplaçaments multimodals (7,1%), la més utilitzada és la combinació de dos mitjans de transport públic, sobretot l’autobús urbà amb el metro i Renfe Rodalies amb el metro.

Els residents a Badalona, realitzen 151.173 despalçaments en cotxe en dia feiner i 99.879 en cap de setmana.

L’aparcament lliure al carrer és el principal lloc d’aparcament (50,7% en dia feiner).

La mobilitat i el temps

Els desplaçaments en dia feiner es concentren en hores punta, al matí de 8 a 9 hores, al migdia de 13 a 15 hores i a la tarda de 17 a 19 hores. Durant el cap de setmana, els moments de major concentració són: de 12 a 13 hores, de 18 a 19 hores, i de 20 a 21 hores.

En un dia feiner, la durada mitjana dels desplaçaments realitzats pels residents a Badalona és de 22,3 minuts (35 minuts per desplaçaments intermunicipals i 15 per desplaçaments dins del propi municipi).

La durada del desplaçament en transport públic (39,7 minuts) implica una major durada que els realitzats en transport privat (23,2 minuts).

L’opinió dels ciutadans

El 92,7% dels residents a Badalona és usuari (esporàdic o habitual) dels modes de transport no motoritzat (a peu o en bicicleta), el 82,6% del transport públic, i el 51,7% del transport privat.

Els usuaris de moto i els que van a peu són els que es declaren més satisfets (8,61 i 8,12 sobre 10). En quant als mitjans de transport, els més ben valorats són el tramvia (7,58) i els FGC (7,21).

Grafic transport

El principal motiu per a ser usuari del transport públic és la congestió viària i la dificultat d’aparcament.

El principal motiu per utilitzar el transport privat és l’estalvi de temps.

El cost dels desplaçaments en transport privat (90,32 €/mes) és considerablement superior al cost dels desplaçaments en transport públic (21,17 €/mes).

Què és això dels camins escolars? Vinc en cotxe, m’afecta? Tinc dubtes sobre a partir de quina edat puc enviar al meu fill o filla sol a l’escola. El poso en risc o el faig més autònom? Què aprenen els nostres fills a les xerrades de la guàrdia urbana?

Si tens algun d’aquests dubtes… vine i no deixis passar l’oportunitat d’escoltar els agents d’educació vial. L’activitat està adreçada als adults.

L’entrada és lliure però us demanem que feu inscripció prèvia enviant un mail a formacio.afa@escolajungfrau.net per tal de facilitar-nos la tasca d’organització de la sala.

Tindrà lloc a la biblioteca i està organitzat pell grup de treball de formació de pares i el de camins escolars.

Que no t’ho expliquin!! Vine.