COMISSIÓ VERDA

Comissió dedicada a fomentar la sostenibilitat en tots els àmbits de l’escola.

Hi ha els següents grups de treball:

  • Camins escolars. Promou la creació d’un camí escolar.
  • Patis. Participa amb el comitè verd de l’escola per millorar els espais exteriors de l’escola.
  • Socialització de llibres. Participa a la Comissió de Socialització creada i liderada per l’escola.

 


NOTÍCIES

El nostre CAMÍ ESCOLAR s’inaugura i, com ja haureu vist, NO ESTÀ SENYALITZAT ENCARA.

Fa dos cursos, vam iniciar el grup de treball dels camins escolars per aconseguir que l’entorn i el camí de casa a l’escola fos més segur i sostenible. Gràcies a la feina de totes les famílies, vam recollir dades sobre els trasllats a l’escola i vam fer una aranya de mobilitat, pas indispensable per poder elaborar un projecte de camí escolar.

Des de l’Ajuntament de Badalona, se’ns donava suport i el compromís que a inicis del nou curs escolar, durant la setmana de la mobilitat, podríem inaugurar la nova senyalització del nostre camí: el camí amic dels romans.

I ja arribat el dia! Divendres, 21 de setembre, es farà l’acte d’inauguració del camí escolar, juntament amb 7 escoles més de la nostra zona. Hi haurà una rua que sortirà a les 16.30 h de la porta de petits de l’escola i anirà fins a la plaça Ernest Lluch (davant l’Anís del Mono).

Anem a fer-hi soroll!

 

Tot i que volem celebrar la feina feta i agafar forces per la que falta per fer, volem reivindicar el nostre camí, i demanar que s’assenyali!

Els principals camins per on les famílies arriben a l’escola haurien d’estar indicats, des del més llunyà fins al més proper, fer-los més segurs (necessiten més semàfors, passos de vianants, solucions al dèficit d’aparcament…) i pacificar els principals carrers per tal que el trànsit sigui més sostenible.

Ens acompanyaran els gegants i si porteu instruments podrem fer més soroll. No us oblideu de la samarreta groga de l’escola pública! A l’arribada a la plaça, hi haurà un grup d’animació i berenar per tothom. 

Anem a reclamar el nostre camí!
#OnÉsElCamíEscolar? 

Benvolgudes famílies, comencem el curs amb molt bones notícies!! La setmana passada la brigada municipal va venir a plantar les quatre moreres que teníem emparaulades amb la regidoria de Medi Ambient. Us recordem que va ser impossible plantar més moreres a la part de la reixa del vial perquè hi passava un tub de gas i per això es va optar per plantar-les dins de testos. A la comissió verda estem molt contentes perquè és un bon començament. Esperem que vagin creixent i que ben aviat tinguem un passeig frondós i ple d’ombra! Aprofitem per recordar que qui vulgui sumar-se a l’equip de treball de patis serà molt benvinguda! Ens podeu contactar a l’adreça: patis.ampajungfrau@gmail.com.

Benvolgudes famílies!

Per anar encarant la tornada a l’escola, us convoquem a folrar llibres el proper dimarts, 4 de setembre de 18 a 20 h a la biblioteca de l’escola.

Encara que només pugueu estar-vos-hi una estoneta, tota ajuda serà benvinguda.

Moltes gràcies!

Benvolgudes famílies,

Ja sabeu que des de fa uns anys, l’AFA ofereix la possibilitat de comprar conjuntament els quadernets de treball que l’escola demana. Això suposa d’una banda un estalvi per a les famílies i de l’altra, la comoditat de tenir els llibres a l’escola el primer dia de curs.

Us informem que a partir d’aquest any la quota de socialització passa a ser de reprografia per decisió de la direcció de l’escola d’anar deixant d’utilitzar llibres de text.

Recordem que només és per als alumnes de primària. A la circular que rebreu conjuntament amb les d’estiu de l’escola, s’especifica que cada curs té una quota de reprografia (que ha de pagar tothom) i una quota de quadernets (que han de pagar les famílies que vulguin fer ús del servei).

El rebut d’aquesta quota es girarà durant el mes de juliol al compte corrent on es cobra l’AFA a les famílies que tenen domiciliació bancària i per les que paguen en efectiu, cal passar a fer el pagament per la Secretaria de l’AFA abans del dia 15 de juliol (horari de juliol de dilluns a divendres de 15:00 a 17:00h).

Si alguna família no vol fer ús del servei de compra de quadernets, us preguem que ho comuniqui al grup de treball de Socialització (socialitzacio.afa@escolajungfrau.net) abans del dia 10 de juliol de 2018 i se li cobrarà només la quota de reprografia.

Hola, famílies!

L’Equip de Patis de la Comissió Verda fa molt temps que no piula, però no ens hem adormit, hem estat fent la formigueta. Recordeu que abans de Nadal us vam passar una enquesta per qüestionar-nos quin tipus de patis volíem? Doncs amb totes les idees que vam extreure de les enquestes passades a les famílies, alumnes i mestres, l’empresa Milanta ha dissenyat un projecte a mida.

El voleu conèixer?

Aquí teniu la proposta que ens fan per reformar el vial, el pati de primària:

A grans trets, les propostes són aquestes:

  • Emmarcar amb travesses de fusta la part dels arbres i recobrir-ho d’escorça de pi per tal de trencar amb l’homogeneïtat i duresa del ciment.
  • Aprofitar aquest espai natural per crear el que en diuen “àgores”, un conjunt de travesses disposades de tal manera que afavoreixin punts de trobada i relació entre els alumnes.
  • Convertir el vial en un passeig de pèrgoles discontínues aprofitant la reixa que separa el vial i les grades de les pistes poliesportives.
  • Col·locar jardineres disposades a la banda de la reixa per a plantar-hi entre altres coses, enfiladisses, que ens permetrien crear ombra a la pèrgola.
  • Posar travesses de fusta entre els graons de les pistes poliesportives per disminuir-ne l’alçada i així millorar-ne l’accessibilitat.

Aquí, podeu veure l’alçat de les pèrgoles:

I aquí, la proposta pel pati d’infantil:

L’empresa Milanta valora molt positivament aquest espai i ens proposa algunes idees:

  • Espai de joc simbòlic (això ja ho tenim amb la nova cuineta)
  • Turó de sorra amb plantes i pedres per crear desnivells.

Com us podeu imaginar, estem molt contentes d’aquesta proposta però alhora som conscients que tenim un llarg camí per recórrer. Sabem que necessitem la complicitat de l’Administració per dur a terme la majoria de les propostes i, per això, hem iniciat alguns contactes. Estem en una cursa de fons però no defallirem!

Malauradament, aquest any ha sigut econòmicament complicat i no hem pogut portar a terme tot el que ens havíem plantejat en un inici. Tanmateix, ens ha servit per a esprémer la imaginació i pensar en alternatives més factibles. La nostra prioritat és millorar el pati de primària perquè creiem que és el que més ho necessita, per això, a curt termini esperem poder-vos ensenyar un tipi i una tarima de fusta que serveixi de teatret!

Per acabar, l’Equip de Treball de Patis de l’AMPA volem fer un agraïment públic al Martí Gallego, perquè sense la seva dedicació i entusiasme cap de les nostres intencions de renovar el pati s’hagués complert. Gràcies per les teves observacions, propostes i suggeriments i, sobretot, per les hores que has dedicat a fer que les nostres filles i fills puguin gaudir encara més del pati!