COMUNICACIÓ

Comissió amb l’objectiu de transmetre informació i necessitats als pares i mares de l’escola.
Fa el manteniment de la web de l’AMPA, del Facebook de l’AMPA i la coordinació dels delegats de curs.

 

NOTÍCIES

La nostra zona escolar (zona 4: Centre, Dalt la Vila, Coll i Pujol, Raval, Progrés i la Mora) conviu amb:

 • Cap escola bressol pública
 • 30% d’oferta pública a primària.
  • Escola Badalona Port, 9 anys en barracons.
  • Escola Ventós Mir, 14 anys esperant un nou edifici en condicions insalubres.
  • Escoles Jungfrau i Progrés, ssobredemanda.
 • Instituts Llauna i B7, hipersaturats.

I mentrestant, en altres zones…

 • Fugida cap a l’escola concertada de la zona 4.
 • Tancament de línies a l’escola pública.

En un any, cap administració ha fet res perquè la situació millori, per tot això, les escoles públiques de Badalona ENS PLANTEM.

I fem una crida a tota la ciutat sota el lema:

BADALONA DIU PROU

PROU bolets
PROU manca de planificació
PROU improvisació
PROU massificació
PROU de barracons
PROU manca de manteniment
PROU al tancament de línies

PROU!

Què hem fet? 👇

 • Xerrada informativa de les AFA/AMPA de les 5 escoles públiques de la zona 4 per explicar la situació a les famílies que han de fer la preinscripció aquest any, deixant clar el compromis conjunt per l’escola pública de qualitat, un dret per a tothom. Reivindiquem la construcció pendent de les escoles de Ventós Mir i Badalona Port i no acceptem més grups addicionals que impedeixin el desenvolupament del projecte educatiu dels centres i massifiquin espais.
 • Reunió amb les famílies de 6è per explicar la situació que hi ha a secundària.

Què més hem de fer? 💪

 • Tallar carrers els divendres 15 i 22 de març de 8.50 a 9.05 h davant les escoles. La Jungfrau tallarem l’avinguda Martí Pujol, davant la porta gran de l’escola.
 • Manifestar-nos dimarts 26 de març a les 16 h amb els nostres fills i filles (sí, hi poden ser) davant de l’edifici del Viver per anar fins a la plaça de la Vila i intervenir al ple municipal.

I com ho fem? 👍

 • Vestits amb la samarreta groga de SOS Educació (si no en tens al despatx de l’AFA en pots comprar de dilluns a dijous de 15 a 18.30 h per 3.5 € -nou preu-).
 • Amb una pancarta, xiulets…  

HI HEM DE SER TOTS, PER A L’ESCOLA DE TOTS! I, SOBRETOT, PER LA NOSTRA CANALLA!

 

En el marc de les II jornades d’ecologia urbana participarem en  una taula rodona que porta per nom “Com podem avançar cap a l’ecomobilitat?”. Serà el proper dijous 14 de març a les 19:30h a la Sala d’actes de l’ajuntament de Badalona (plaça de la Vila, 1).  Una mare de la comissió de camins escolars de la nostra escola serà l’encarregada d’aportar la visió que tenim de les dificultats per fer uns camins més segurs i, en concret, del nostre camí escolar, el dels Romans. Tots i totes esteu convidats a l’acte que compartirem amb altres entitats com la FAVB (Federació d’associacions de veïns) qui té una taula de mobilitat, un grup d’usuaris de la bicicleta i la cooperativa Som mobilitat.

Apunta’t la data a l’agenda i segueix el verd 😉

http://ecobloc.blogspot.com/2019/02/la-mobilitat-motor-del-canvi-les-ciutats.html

 

El 19-2-2019, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació.

A continuació, es descriuen els més rellevants:

PROPOSTES D’ACCIONS A LA ZONA 4

Es va fer una taula de treball amb les 5 escoles públiques de la zona 4 amb l’objectiu de fer accions conjuntes per visibilitzar la manca de places públiques.

S’ha de lluitar perquè tothom qui vulgui tingui una plaça en una escola pública però alhora s’ha de pressionar perquè l’educació sigui de qualitat. Afegint bolets es provoca una saturació i l’eliminació de desdoblaments que afecta directament al projecte educatiu.

Com a AFA Jungfrau es poden fer diverses accions que poden ser alternatives o conjuntes amb la resta d’AMPAS:

-Fer un comunicat a les famílies perquè siguin conscients de les conseqüències dels bolets i de la manca de places en general.
-Participar en la jornada de portes obertes de l’escola.
-Fer pancartes reivindicatives per penjar a les façanes de l’escola.
-Tallar la circulació de Martí Pujol.

INTERCANVI DISFRESSES

La valoració general és positiva i està previst repetir-ho l’any vinent. Es planteja ampliar l’intercanvi afegint patins i equips de judo. Les disfresses sobrants s’oferiran a l’escola i a una entitat infantil.

FESTA BADIU

Confirmarem la nostra participació i es buscarà una activitat que sigui atractiva.

CARNESTOLTES

Se celebrarà el proper 1 de març. S’ha contractat un espectacle de màgia, música i un paracaigudes gegant. El bar el portarà la comissió de festes.

 

El dia 21 de gener, es va celebrar la reunió mensual de l’AFA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

Resum Jornada FAMPAS

La jornada es va dividir en dues parts.

Al començament de la jornada es van realitzar diferents xerrades per establir les problemàtiques de la nostra ciutat i de les diferents zones, com la nostra en relació a manca de places (infantil, primària i secundària) i l’alta concentració de places concertades.

Podem destacar les exposicions de la Sheila González (Dtra. Polítiques Púbiques i Transformació Social UAB), enfocada a la segregació i en Carles Medrano (Membre de la Coordinadora de l’AMPA de Gràcia) arran de les incidències de places a la ciutat de Barcelona.

Seguidament, es van crear taules de treball per zones per exposar problemes i reptes. Temes com la manca de places, el manteniment de l’escola Ventós Mir i la manca d’equipaments en general a la zona 4 tenint el compte el creixement urbanístic que hi ha.

S’acorda una reunió el proper 6 de febrer, formada per les 5 AMPAS de la zona, per treballar un manifest conjunt així com accions conjuntes (p.ex.: intervencions en les jornades de portes obertes, accions conjuntes amb els Instituts, tancades, etc.)

Mercat d’intercanvi de Disfresses

Hi ha voluntaris per a la gestió de la jornada.

Es proposa obrir aquesta activitat a d’altres escoles, associacions, etc.

Bàsquet Mares

Es vol organitzar una extraescolar esportiva per a les mares de l’escola de forma gratuïta.

S’està treballant per fer-ho de forma legal i correcta (definir dates, assegurança d’activitat).

Menjador

El Decret de menjador de la Generalitat ha quedat aturat davant l’allau de queixes.

Es va realitzar una reunió de seguiment entre la comissió i l’empresa que ho gestiona. S’ha detectat millores (canvi de monitor, comunicació amb les famílies-petició de correus electrònics, problemàtiques de comportament) i bones praxis (rentat de les dents, menús).

Es proposa una sortida per la zona de Vic, convidats per un dels proveïdors del menjador per conèixer els productes de proximitat del nostre menjador.

ALTRES:

FISIOTERAPIA

Es realitzarà un Taller d’Higiene Postural pels alumnes de 3r el pròxim 8 d’abril.

SEER

El 5 de febrer es realitzà la jornada per a les famílies.

Estem a l’espera del retorn/feedback dels informes.

Activitat de la PENYA

De moment no hi ha data tancada.

 

Benvolgudes famílies,

En relació als exitosos tallers d’Educació Emocional iniciats el curs passat a 4t i 5è, us anunciem que aquest curs hem potenciat aquest tipus d’actuacions per millorar la gestió emocional i la resolució de conflictes.

Les hem fet extensives a tota a comunitat educativa amb un Projecte Integral: tallers dins les classes amb tots els infants, formació per al professorat i també per a les famílies.

Al llarg del primer i segon trimestre d’aquest curs es realitzaran 3 tallers amb format x2 a cada aula de P3 a 6è que signifiquen:

 • Una reunió inicial amb els tutors/es.
 • 3 tallers a l’aula impartits per la formadora de SEER.
 • Material de consolidació perquè el tutor/a el pugui desenvolupar a la tutoria després de cada taller.
 • Una reunió posterior amb l’equip docent.

El format d’aquests tallers permet donar continuïtat als objectius pedagògics de l’escola i aconseguir la implicació de la canalla, tot mitjançant el treball dels tutors amb els materials de consolidació dins les classes.

El Projecte Integral també inclou 6 hores de formació al claustre per tal que els mestres tinguin més eines per treballar l’educació emocional i la resolució de conflictes. També, una sessió de 2 hores per a famílies ja que som part de la comunitat educativa i hem de treballar tots alhora per poder donar continuïtat a la feina feta a l’escola.

El proper dimarts 5 de febrer a les 20 h a la biblioteca de l’escola (entrada pel c/Agustí Montal) es farà el taller-xerrada d’educació emocional:

“Educar sentint, educar amb sentit” 

INSCRIPCIÓ

Els espais formatius per a mares i pares estan pensats com a espais tallers/xerrades on poder comprendre millor la dimensió emocional del nen/a, aportar amplitud de mirada envers el desenvolupament socioemocional dels nostres fills/es, i entrenar eines per a la consolidació de les relacions positives en l’acompanyament que fem al llarg de la vida.

Cada sessió esdevé una ‘Càpsula Emocional’ on:

 • Prendre consciència de la rellevància de l’educació socioemocional per afavorir el benestar de l’infant i/o adolescent.
 • Entrenar les pròpies habilitats socioemocionals envers el nostre autoconeixement i les relació positives amb els nostres fills i filles.
 • Comprendre millor les capacitats emocionals dels nostres fills/es per poder treure’n profit en la promoció del benestar personal i familiar.