COMUNICACIÓ

Comissió amb l’objectiu de transmetre informació i necessitats als pares i mares de l’escola.
Fa el manteniment de la web de l’AMPA, del Facebook de l’AMPA i la coordinació dels delegats de curs.

 

NOTÍCIES

El dia 14-05-18, es va celebrar la reunió mensual de l’AMPA, en què es van tractar diferents temes relacionats amb l’activitat de l’associació. A continuació, es descriuen els més rellevants:

EXTRAESCOLARS

Àmbit Escola ja ha enviat la proposta amb  extraescolars del curs vinent. Demanarem que estudiïn la possibilitat d’oferir francès. Es negociarà amb Àmbit els preus de l’acollida matinal. L’extraescolar de música està bastant encarrilada, ja han fet una proposta d’horaris: s’ha programat una reunió informativa pel 22 de maig.

CASALS

Les empreses que ofereixen casal d’estiu són Àpat, Àmbit i El Micaquer. Ja s’ha informat a les famílies de les dates de les reunions informatives. Fins que no es tinguin les tres ofertes, no es repartirà la informació entre les famílies.

SUBVENCIÓ DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Es vol demanar una subvenció presentant el projecte SEER i el de patis. Tenint en compte les quotes que es cobraran el curs vinent i un cop descomptades les despeses habituals, quedaran uns 4.400 € per repartir entre comissions, agermanament, gegants, sisè.  Fins ara podíem tirar endavant projectes i donar pressupost a les comissions perquè teníem fons, però arran a del robatori  ja no disposem d’aquests diners.

XERRADA GUÀRDIA URBANA

La Guàrdia Urbana vindrà a fer una xerrada per sensibilitzar sobre els camins escolars.

CAMINS

Encara no sabem el resultat de l’enquesta que es va fer per a l’Ajuntament. Estem pendents que ens donin els plànols perquè els alumnes puguin marcar el camí que fan per anar a l’escola. A l’última reunió, es va saber que han agrupat la Jungfrau i els Maristes per fer un camí escolar i la resta d’escoles públiques i concertades de tota la zona 4 estan juntes per un altre camí escolar.

FESTES

La festa de fi de curs serà el divendres, 8 de juny, hi haurà jocs d’aigua, música i sopar. La festa d’extraescolars es farà el dissabte, 9 de juny, a la tarda i el diumenge, 10, al matí. Festes portarà el bar i el diners que es recaptin seran per l‘AFA.

SEER: FORMACIÓ DE CONVIVÈNCIA

L’escola està interessada en la formació de convivència del projecte SEER, serviria per millorar les normes establertes i per aconseguir eines per saber com gestionar els conflictes.

ENQUESTA FINAL DE CURS

Cada comissió ha d’enviar les preguntes a l’adreça electrònica de presidència. Quan hagi passat la festa de fi de curs, s’enviarà l’enquesta i les famílies tindran fins el 17 de juny per contestar-la. La propera reunió serà el 26 de juny, a les 21 h, per fer-ne la valoració final. Sorgeixen diferents propostes per recaptar diners: vendre roses, fer berenars, encarregar samarretes, gots…

El passat dia 30, vam reunir-nos amb el departament d’Ensenyament. A la reunió hi vam assistir conjuntament amb l’alcaldessa de Badalona, una persona de la regidoria Badalona Educadora, el president de FAMPAS, la presidenta de la FAPAC, una representant de les famílies de la zona 4 (la nostra), un de la zona 6 i una de la zona 2.

A la reunió, ens vam assabentar que una altra escola de la zona 4, l’escola Progrés, també assumiria una línia extraordinària de P3 durant el curs vinent.

Vam intervenir a la reunió per a comunicar que la comunitat de la Jungfrau no vol que cap nen es quedi sense plaça a l’escola pública i que cal que totes les famílies, siguin de la zona que siguin, tinguin dret a escolaritzar el seus fills prop de casa per a créixer en l’entorn més proper i fomentar la participació en la vida social del seu territori.

També, vam demanar que es dotés de recursos extraordinaris a les escoles acollidores, com la Jungfrau. Volem assegurar-nos que els alumnes actuals, i els que vindran, gaudeixin de les mateixes condicions que la Jungfrau els ha ofert fins ara.

Us seguirem informant de tot plegat.

 

 

Us fem arribar informació de la situació de les escoles públiques de la nostra zona ja que creiem indindispensable la implicació de totes i tots.

La situació és greu tant a primària com a secundària i no sembla haver-hi solucions a la vista.

Després d’haver realitzat la preinscripció escolar per al proper curs 2018-19, moltes de les famílies de les zones escolars 4 i 6 de Badalona es troben amb la manca de places en escola pública per als seus fills i filles de P3.

Aquest fet ja ha succeït anys enrere a la nostra ciutat. Però la situació s’agreuja pel creixement demogràfic i urbanístic, l’aposta de cada vegada més famílies per una escola pública de qualitat, i la manca d’inversió en alguns centres com a les escoles Ventós Mir, Badalona Port i d’altres. És evident que no s’ha fet una planificació correcta de l’oferta de places públiques per part de l’administració.

Si les famílies no poden optar a l’escola pública, quina solució els queda? Matricular els fills en una escola concertada que, lluny de l’educació que volen, perpetua un model de segregació ideològica, de gènere i de classe? Permetre “els bolets” com en diu l’administració, amb la pèrdua de qualitat que comporta? Cap d’aquestes solucions ens convencen.

Les famílies afectades exigeixen al Departament d’Ensenyament que garanteixi l’accés a l’escola pública a la zona on viuen i per a totes les famílies que així ho han expressat en el procés de preinscripció.

Badalona diu prou a una situació que és insostenible i es mobilitza per reclamar el dret a l’escola pública i de qualitat.

S’han iniciat diverses accions per donar visibilitat a la problemàtica i exigir solucions per part del departament:

  • El dimarts 29 convoquem una concentració a partir de les 18h a la plaça de l’ajuntament de Badalona, coincidint amb el Ple municipal en el qual hem demanat paraula per a fer una intervenció denunciant la situació.

Malauradament, el problema de manca de places públiques no és aïllat a Badalona. És per això que donem suport a les lluites que ja s’han iniciat a altres municipis com Barcelona i animem a la mobilització per a l’exigència de solucions

#famíliessenseplaces
#FamíliesSensePlaça
#defensemlapública
#DretalaPública
#SosEscolaPública

Font: http://dretalapublicabdn.blogspot.com.es

En l’anterior post sobre dades de mobilitat de Badalona hem destacat les dades més rellevants de la ciutat perque en tingueu coneixement i perque tingueu una panoràmica sobre el tema. La nostra participació com a AFA jungfrau dins la comissió de camins escolars de la ciutat implica conèixer aquesta realitat de la ciutat de Badalona. Dit això, us explicarem una xerrada molt rica i molt propera que va tenir lloc ahir.

La unitat d’educació vial de la guàrdia urbana 👮🏻‍♀️👮🏻‍♂️ha visitat la nostra escola, en una xerrada molt especial adreçada a les mares (hem trobat a faltar la representacio masculina😜) sobre els camins escolars al voltant de la jungfrau. Ens han avançat alguns resultats sobre l’enquesta de camins feta al mes de maig i que actualment estan analitzant des del departament de mobilitat de l’Ajuntament.

L’enquesta l’han respost uns 166 alumnes i llurs famílies. Les dades han posat de relleu que 148 acudeixen a l’escola a peu (som una escola força verda🌼) però han destacat que només 10 acudeixen sols i  d’aquests 2 amb amics.  Ens han explicat que podem posar en marxa un pedibus ( en breu penjarem l’experiència de Xàtiva). Amb les nostres aportacions de millores a l’entorn de l’escola, ens han comentat que faran un esforç tècnic des de l’Ajuntament per retornar-nos quines es podrien posar en marxa en un termini curt (p.ex. Canviar velocitat d’un semàfor o pintar un pas de vianant) i quines haurien de passar tot un procès de validació molt més lent (p. Ex. Instal.lació nou semafor o ampliacio de voreres).

Ens han demanat col.laboració  en la seva tasca educativa ja que cada curs fan tallers d’educació vial a 2n, 4rt i 6è  i reconeixen que hi ha una gran tasca a fer amb les families ja que els adults som grans exemples per als nostres fills i filles.

Ofereixen a l’AFA Jungfrau col.laboració per a treballar conjuntament sobre els nous camins que podrien inaugurar-se al octubre i ens ofereixen dues possibilitats: la primera mantenir xerrades com la d’avui i la segona fomentar que un grup classe esdevingui agent civic, alumnat especialment sensibilitzat, i traslladar a la resta d’alumnes els seus descobriments.

No obliden la col.laboració indispensable dels mestres en la educació viària i en el projecte de camins i ens han explicat que aquest curs va tenir lloc la prova pilot del Mobilona, festa de l’educació vial en horari lectiu, on hi van participar 7 escoles perque els mestres implicats formaven part de l’equip pedagogic que crea els materials d’educació vial i que té el reconeixement del CRP.  Ens conviden a participar en la del curs vinent però ens demanen que algun/na mestre/a estigui al grup de treball.

La xerrada va acabar amb uns materials sobre cadiretes infantils i un petit obsequi als assistents.

La comissio vol agrair públicament les vostres aportacions i felicitar-vos per la xerrada. Segur que repetirem.

Papis i mamis de la Jungfrau, els camins escolars seran una realitat a l’octubre 2018. Comptem amb tots i totes per millorar l’entorn escolar i oferir als nostres fills i filles una alternativa per acudir a l’escola que sigui divertida, amb més autonomia i en companyia i que alhora sigui un suport a les families que tenim necessitat de conciliar la vida familiar i laboral.

Acompanyeu-nos en aquest camí.

Comissió de camins escolars.