Com explicar el coronavirus als nostres fills i filles?

Benvolgudes famílies,

Davant la situació extraordinària provocada pel coronavirus, des de l’AFA volem posar a l’abast un seguit de recursos que ens poden ajudar a explicar què és la Covid-19 als nostres fills i filles i què implica.

El 26 de febrer, l’informatiu infantil InfoK va dedicar un especial al virus i a la malaltia que pot ser molt útil per trobar termes planers i entenedors per tractar el tema:

A l’emissora Rac1 van preguntar com s’ha de parlar amb els més petits a Roger Ballescà, coordinador del Comitè d’Infància i Adolescència del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Explica que cal ser transparent i transmetre tranquil·litat. L’entrevista es pot recuperar en aquest enllaç 

L’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència en pediatria, també recull a la seva web com es pot parlar del coronavirus als infants

Una psicòloga i mestra de Colòmbia ha publicat un conte infantil que pot ser molt útil per il·lustrar què és el coronavirus. Es titula “Hola, soy el coronavirus” i es pot descarregar gratuïtament en diversos idiomes. 

Sobre la higiene per combatre els possibles contagis, el Departament de Salut ha elaborat una imatge on s’explica com ens hem de rentar les mans:

Per ensenyar-ho als infants pot anar bé aquest vídeo:

Davant la mesura de tancar les escoles les pròximes setmanes us recomanem aquestes informacions:

 

 

Podeu trobar més informació sobre la malaltia i el virus que la provoca a la pàgina web del Departament de Salut. 

L’Ajuntament de Badalona ha habilitat el telèfon 93 483 29 25 per atendre consultes relacionades amb les mesures preses a la ciutat en relació amb la prevenció del coronavirus.