AFA


Qui som i què fem

L’AFA sóm tots els pares, mares, tutors dels alumnes de la Jungfrau i la nostra participació és important per contribuir al bon desenvolupament de l’educació dels nostres fills. Ens organitzem a través de COMISSIONS i GRUPS DE TREBALL.

T’estem esperant!!!     PARTICIPA

La quota de l’AFA es reparteix aproximadament així:
Les activitats que gestiona i porta a terme l’AFA són possibles gràcies a la iniciativa, a l’empenta i al desig de millora de les persones que en formen part. Amb la seva dedicació, pràcticament diària durant el curs escolar, i també durant les setmanes d’abans de l’inici del curs i després de la finalització del curs, garanteixen que els nostres nens i nenes puguin gaudir d’entreteniments i elements educatius extraordinaris, i que els pares i mares n’estiguin informats i puguin també accedir a cursos o xerrades formatives i informatives.

Participem amb la FAPAC, FAMPAS Badalona, Badalona es mou, la Diada ensenyament públic.

Hem elaborat un reglament de règim intern i pots consultar els Estatuts aquí, però et resumim les funcions dels membres electes:

Presidència:

 • Dirigir i representar legalment l’associació.
 • Presidir i dirigir els debats.
 • Emetre un vot de qualitat decisori en els casos d’empat.
 • Establir la convocatòria de les reunions
 • Visar les actes i els certificats confeccionats pel secretari de l’associació.

Tresorer/a:

 • Custòdia i el control dels recursos de l’associació
 • Elaboració del pressupost, el balanç i la liquidació de comptes.
 • Portar un llibre de caixa.
 • Signar els rebuts de quotes i altres documents de tresoreria.
 • Pagar les factures aprovades per la Junta Directiva, les quals han de ser visades prèviament pel president/a
 • Ingressar el que sobra en dipòsits oberts en establiments de crèdit o d’estalvi

El secretari/ària:

 • Custodiar la documentació de l’associació
 • Aixecar, redactar i signar les actes de les reunions
 • Redactar i autoritzar els certificats que calgui lliurar
 • Portar el llibre de registre de socis i sòcies.

Les comissions o grups de treball

 • La creació i constitució de qualsevol comissió o grup de treball, l’han de plantejar els membres de l’associació que vulguin formar-los, que n’han d’assabentar la Junta Directiva i explicar les activitats que es proposen dur a terme.
 • La Junta Directiva s’ha de preocupar d’analitzar les diferents comissions o grups de treball, els encarregats dels quals li han de presentar un cop al mes un informe detallat de les seves actuacions.

La composició de la junta electa actual és:

 • Presidència: Bruna Monfort
 • Vicepresidència: Txell Pujol
 • Secretaria: Laura Tondo
 • Tresoreria: Estel Grífol

 

NOTÍCIES

L’AFA de l’Escola Jungfrau s’afegeix a les denúncies d’aquests darrers dies de FAMPAS o Somescola en què es rebutgen els atacs constants a la feina dels docents catalans dintre l’aula.

Pensem que aquests fets responen a la voluntat de fer trontollar el model d’escola catalana, democràtica i cohesionadora en què els objectius principals que es persegueixen són el desenvolupament de valors de democràcia i llibertat personal i promoció dels drets humans, la igualtat de gènere, la no-violència i la resolució pacífica de conflictes.

Treballar el pensament crític i fomentar en els infants la defensa d’un criteri propi és tasca dels docents.

Així, criticar els debats a l’aula sobre moments històrics que hem viscut els últims mesos o utilitzar imatges de menors tretes de context, ens sembla una desviació de la realitat amb finalitats polítiques que res tenen a veure amb els infants i els mestres i, per això, ho rebutgem ferventment i denunciem.

 

[La imatge és de Joan Turú.]

Fa 5 anys, un parell de persones de l’AFA van creure que l’escola havia d’obrir-se al barri i a la ciutat en àmbits diferents a aquells en què participava la Colla gegantera. La colla ho fa en espais de cultura popular, l’AFA volia ser present en espais de reivindicació i promoció educativa (la Diada de l’educació pública de FAMPAS i la Festa del Badiu organitzada per l’AV del Centre).

Enguany, no tindrem paradeta a la zona d’entitats perquè no som prou gent, però oferirem un espai de joc ubicat prop del bar i de Can Cinto. Farem una gimcana al voltant del projecte dels camins escolars. Tots els que passeu pels espais de totes les entitats rebreu un detallet dels organitzadors. Hi serem diverses AFA i esplais.

Com a novetat, aquest any hi haurà un espai 0-3 anys a la Glorieta amb contacontes continuat d’11 a 13 h.

Pels que no hi hagueu anat mai, sapigueu que totes les activitats són gratuïtes: tir amb arc, 3×3 bàsquet, bitlles catalanes, manualitats, jocs… És una bona finestra per conèixer els casals d’estiu i les entitats de la ciutat.

Les famílies que ho desitgeu, podreu quedar-vos al dinar (preus molt populars) que tindrà lloc a les 14 h a Can Cinto. Els tiquets s’hauran de comprar abans. Podreu preguntar-nos on, el mateix dia, a l’estand.

Cliqueu aquí i apunteu-vos per a col laborar-hi!

Tots plegats farem més festa!

 

PRESSUPOSTOS POST – ROBATORI

Arran del robatori, es considera que cal retocar els pressupostos i es presenten tres opcions:

-No tocar els pressupostos assignats a les comissions, cosa que ens deixaria un saldo de 1.800 €.

-Reduir un 25% la part no gastada dels pressupostos de les comissions, el saldo seria de 3.726 €.

-Reduir un 50% la part no gastada dels pressupostos de les comissions i el saldo seria de 5.100 €.

 

FESTA FI DE CURS

S’havia parlat de fer-la coincidir amb la que organitza l’Associació de Veïns o amb la festa d’extraescolars però, finalment, es decideix fer-la el divendres 8 de juny per la tarda, hi haurà animació, inflables i concurs de postres.

 

FORMACIÓ DE PARES

S’han fet 3 xerrades sobre l’autoestima, la sexualitat i les pors. L’Ajuntament ha anul·lat les formacions que ja estaven programades. Pel curs vinent es preveu contactar amb “Créixer en Família”: demanen un mínim de 15 persones i són 6 sessions de 2 hores cada una.

La Guàrdia Urbana també fa formació per a pares i famílies. S’intentarà programar algun taller o xerrada abans d’acabar el curs.

 

CAMINS + FESTA EDUCACIÓ PÚBLICA

L’Ajuntament ja ha reactivat el projecte  del camí escolar, rebrem una enquesta que podrem contestar en línia. Els alumnes treballaran l’aranya de mobilitat a la classe.

La Festa de l’Educació Pública es fa el diumenge, 15 d’abril, a Montigalà de 16 a 20 h.

 

MENJADOR

Es van rebre projectes de diverses empreses, es van fer entrevistes a les 6 que van obtenir més puntuació (segons una llista de criteris imprescindibles i d’altres vaorables) i se n’han escollit 3 perquè presentin la seva proposta a l’assemblea extraordinària. En tots tres casos els preus estan per sota de 6,40 €. L’empresa que guanyi el concurs ha de subrogar els treballadors actuals que portin mesde quatre mesos contractats. A banda, s’haurà de buscar qui faci el cangur del matí.

 

PATIS

El Comitè Verd de l’escola, ha fet una cuineta pel pati d’infantil i ha posat un parell de mini taules de pícnic. Al pati dels grans, es vol posar una tarima i pintar la paret com si fos un teatre. L’ajuntament ens ha ofert unes jardineres de fusta. Els mestres de primària coincideixen en que no volen un sorral al vial, ja que la sorra acabaria arribant a les pistes de bàsquet i futbol.

El dimecres, 18 d’abril passat, a les 7 de la tarda es va celebrar una Assemblea extraordinària de socis de l’AFA de l’escola Jungfrau.

Durant la primera part, es van presentar els projectes de Com a casa Menjadors, RC + Tuti i Àmbit Escola (EcoÀmbit).

Després, es va votar per decidir l’empresa que gestionarà el menjador de l’Escola l’any vinent amb els següents resultats:

– Com a casa Menjadors, 47 vots
– RC + Tuti, 0 vots
Àmbit Escola, 50 vots

A la segona part de l’Assemblea, es van exposar els fets dels robatori al despatx de l’AFA del mes de febrer passat per a la coneixença de tots els socis.

La Junta de l’AFA va proposar tres opcions per a executar el pressupost restant del curs 2017-18 tenint en compte els fets.

Es va votar per a decidir com es procedia a partir d’ara entre tres propostes:

– No retallar el pressupost de cap comissió.
– Retallar el 25% del pressupost de totes les comissions.
– Retallar el 50% de totes les comissions.

L’opció més votada va ser no retallar els pressupostos. Els Geganters de l’Escola i el el Grup de treball de Formació de famílies van renunciar a tot el pressupost pendent d’execució a favor de l’AFA.

El divendres passat, el Grup de treball de Menjador vam entrevistar les 6 empreses semifinalistes. I, basant-nos en una graella de puntuació de criteris indispensables i valorables, vam escollir les 3 finalistes que presentaran els seus projectes durant l’Assemblea extraordinària de la propera setmana.

Les empreses que podrem escoltar el dia 18 són:

Podeu consultar les seves webs clicant sobre el nom de l’empresa.

Tingueu en compte que la presentació dels projectes pot diferir dels projectes originals arran de les sensacions que hagin pogut percebre les empreses en les entrevistes de la setmana passada. Per això és tan important que pugueu venir a l’Assemblea extraordinària del dia 18, a les 7 de la tarda, a escoltar les 3 empreses en directe.

Llegiu els projectes que ens van fer arribar aquí

Us hi esperem!

GT Menjador