AFA


Qui som i què fem

L’AFA sóm totes les famílies dels alumnes de la Jungfrau i la nostra participació és important per contribuir al bon desenvolupament de l’educació dels nostres fills. Ens organitzem a través de COMISSIONS i GRUPS DE TREBALL.

T’estem esperant!!!     PARTICIPA

Les activitats que gestiona i porta a terme l’AFA són possibles gràcies a la iniciativa, a l’empenta i al desig de millora de les persones que en formen part. Amb la seva dedicació, pràcticament diària durant el curs escolar, i també durant les setmanes d’abans de l’inici del curs i després de la finalització del curs, garanteixen que els nostres nens i nenes puguin gaudir d’entreteniments i elements educatius extraordinaris, i que les famílies n’estiguin informades i puguin també accedir a cursos o xerrades formatives i informatives.
Participem amb la FAPAC, FAMPAS Badalona, Badalona es mou i la Diada ensenyament públic.
 
La quota de l’AFA es reparteix aproximadament així:
 

Hem elaborat un reglament de règim intern i pots consultar els Estatuts aquí, però et resumim les funcions dels membres electes:

Presidència:

 • Dirigir i representar legalment l’associació.
 • Presidir i dirigir els debats.
 • Emetre un vot de qualitat decisori en els casos d’empat.
 • Establir la convocatòria de les reunions
 • Visar les actes i els certificats confeccionats pel secretari de l’associació.

Tresorer/a:

 • Custòdia i el control dels recursos de l’associació
 • Elaboració del pressupost, el balanç i la liquidació de comptes.
 • Portar un llibre de caixa.
 • Signar els rebuts de quotes i altres documents de tresoreria.
 • Pagar les factures aprovades per la Junta Directiva, les quals han de ser visades prèviament pel president/a
 • Ingressar el que sobra en dipòsits oberts en establiments de crèdit o d’estalvi

El secretari/ària:

 • Custodiar la documentació de l’associació
 • Aixecar, redactar i signar les actes de les reunions
 • Redactar i autoritzar els certificats que calgui lliurar
 • Portar el llibre de registre de socis i sòcies.

Les comissions o grups de treball

 • La creació i constitució de qualsevol comissió o grup de treball, l’han de plantejar els membres de l’associació que vulguin formar-los, que n’han d’assabentar la Junta Directiva i explicar les activitats que es proposen dur a terme.
 • La Junta Directiva s’ha de preocupar d’analitzar les diferents comissions o grups de treball, els encarregats dels quals li han de presentar un cop al mes un informe detallat de les seves actuacions.

La composició de la junta electa actual és:

 • Presidència: Esteve Torregrossa 
 • Vicepresidència: Sonia Martín 
 • Secretaria: Àlex Saldes
 • Tresoreria: Estel Grífol

NOTÍCIES

La quota de l’AFA no es cobrarà fins a nou avís d’acord amb la situació en què ens trobem, com a conseqüència de l’aturada de l’activitat econòmica i del funcionament escolar.

En aquests moments difícils i de confinament, des del Programa de formació de Famílies ens adrecem a vosaltres amb la intenció de fer-vos arribar un recull de jocs per poder fer amb els vostres fils i filles a casa.

Clica a la imatge per accedir al document

El document consta d’una introducció, el recull de jocs, dividits per diferents edats, i unes reflexions per a cadascuna d’aquestes etapes.

Sabem que només és una petita ajuda, però esperem que us sigui útil.

Salut i cuideu-vos molt,

 

Pau Farràs i Francisca Paneque

Tècniques d’Educació

Benvolgudes famílies,

Us comuniquem que el cobrament de la propera quota de l’AFA queda ajornat per tal de facilitar l’adaptació de les famílies a la situació econòmica conseqüència de l’aturada de l’activitat econòmica i del funcionament escolar.

La quota corresponent al mes d’abril es cobrarà de manera excepcional el mes de juliol.

Benvolgudes famílies,

Davant la situació extraordinària provocada pel coronavirus, des de l’AFA volem posar a l’abast un seguit de recursos que ens poden ajudar a explicar què és la Covid-19 als nostres fills i filles i què implica.

El 26 de febrer, l’informatiu infantil InfoK va dedicar un especial al virus i a la malaltia que pot ser molt útil per trobar termes planers i entenedors per tractar el tema:

A l’emissora Rac1 van preguntar com s’ha de parlar amb els més petits a Roger Ballescà, coordinador del Comitè d’Infància i Adolescència del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Explica que cal ser transparent i transmetre tranquil·litat. L’entrevista es pot recuperar en aquest enllaç 

L’Hospital Sant Joan de Déu, centre de referència en pediatria, també recull a la seva web com es pot parlar del coronavirus als infants

Una psicòloga i mestra de Colòmbia ha publicat un conte infantil que pot ser molt útil per il·lustrar què és el coronavirus. Es titula “Hola, soy el coronavirus” i es pot descarregar gratuïtament en diversos idiomes. 

Sobre la higiene per combatre els possibles contagis, el Departament de Salut ha elaborat una imatge on s’explica com ens hem de rentar les mans:

Per ensenyar-ho als infants pot anar bé aquest vídeo:

Davant la mesura de tancar les escoles les pròximes setmanes us recomanem aquestes informacions:

 

 

Podeu trobar més informació sobre la malaltia i el virus que la provoca a la pàgina web del Departament de Salut. 

L’Ajuntament de Badalona ha habilitat el telèfon 93 483 29 25 per atendre consultes relacionades amb les mesures preses a la ciutat en relació amb la prevenció del coronavirus.